Adverteren

Studentensteden is het grootste stadsgerichte studentenplatform van Nederland. Studentensteden promoot diverse steden als studentenstad. Inmiddels zijn wij uitgegroeid naar een online studenten expertise medium met verschillende studentensteden in ons portfolio. 

USP Studentensteden

Online lokale studenten marketing (richting studenten) is een van onze USP's. Hiermee onderscheiden wij ons van andere studentenplatforms.

Studenten zijn te bereiken via onze websites, social media kanalen, nieuwsbrieven en events.
 

Platform Studentensteden

Het platform Studentensteden bestaat uit de studentenstad websites:

Thema domeinen

Naast de stadsgerichte pagina's biedt Studentensteden ook de onderstaande thema domeinen:

Neem contact op

Samenwerkingsbrochure aanvragen

Online adverteren op studenten / Webvertising

Webvertising is een verzamelnaam voor het benaderen van uw doelgroep door middel van online kanalen. Studentensteden biedt spot en non spot advertising, waaronder branded content en native advertising.
 
Door inzet van een combinatie van webvertising realiseert Studentensteden zoveel mogelijk contactmomenten met studenten uit de gewenste stad/steden. Nadat wij uw wensen en doelgroep in kaart hebben gebracht ontvangt u van ons een voorstel voor een partnership. Wij bieden de volgende samenwerkingsmogelijkheden. 
 

Neem contact op

Samenwerkingsbrochure aanvragen

Blogs / Branded content of native advertising 

Wenst u een ‘zachtere vorm’ van adverteren? Dan adviseren wij native advertising. Branded content of native advertising is een redactioneel artikel geschreven uit naam van onze redactie. Bij branded content of native advertising is het niet direct duidelijk dat u de afzender bent van het artikel. Denk aan een artikel over verzekeringen waar in de laatste alinea als ‘tip’ wordt verwezen naar een specifieke verzekeraar. Vanwege de redactionele invalshoek is de attentiewaarde hoger dan bij een advertorial. Vanwege het redactionele karakter bepaalt de redactie de vorm van het artikel. Hierbij lift u mee op de expertise, schrijfstijl en autoriteit van onze redactie. 
 

Online advertentie voor studenten/ Advertorial 

Wilt u meer vertellen over uw product of dienst? Dan adviseren wij het plaatsen van een advertorial.  Een advertorial is een online advertentie in redactionele vorm. Bij een advertorial is het duidelijk dat u de afzender bent van het artikel. U kunt zelf input aanleveren, maar wij helpen u graag bij het vinden van de juiste tone of voice die aanspreekt bij studenten. Uw advertorial wordt geplaatst op alle, of op een selectie van de, websites onder het Studentensteden platform. De advertorial verwijst naar een door u aangeleverde website en wordt ondersteund met passend beeldmateriaal. Binnen een advertorial is ook de mogelijkheid om een win-actie toe te voegen. 

Bannering

Heeft u als doelstelling zoveel mogelijk getarget bereik te realiseren? Dan adviseren wij banner inkoop. Op verschillende A locaties binnen ons platform bieden wij bannerruimte aan. De meest voorkomende formaten zijn de leaderboard en large rectangle.

Link plaatsing / link building

Wilt u investeren in uw vindbaarheid op lange termijn? Dan adviseren wij link building. Wij plaatsen een link naar keuze op een of meerdere van onze webpagina’s, met uitzondering van de homepage. Uw link wordt geplaatst inclusief een begeleidende tekst van maximaal 50 woorden.

Lokale studenten vacaturebank

Plaats uw eigen vacature op de vacature bank van een gewenste stad of op ons gehele platform. Het plaatsen van een vacature kan per stuk of automatisch middels een xmlfeed.
Zo komt u direct in contact met uw toekomstige medewerkers.

Bloggers

Vindt u het belangrijk dat de ervaring met uw product naar voren komt? Dan adviseren wij een samenwerking met een van onze studenten redacteuren/bloggers. Onze redactie bestaat uit redacteuren die midden in het studenteleven staan. Zij zijn ervaringsdeskundige op het gebied van alles wat studenten aan gaat. Onze redacteuren maken graag kennis met uw product. Zij schrijven vervolgens een artikel over hun ervaring met het product. Dit doen zij op een eerlijke, transparante manier zodat de betrouwbaarheid van ons platform gewaarborgd blijft. 

Social Media advertentie 

Heeft u als doelstelling om de engagement met uw merk of dienst te vergroten? Dan adviseren wij advertising op onze (lokale) social media kanalen. Social media kunnen worden ingezet als ‘conversation starter’, of als extra kanalen om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. Studentensteden biedt ook de mogelijkheid om Facebook advertising in te kopen als onderdeel van uw campagne. 

Studenten mailing / Nieuwsbrief

Heeft u als doelstelling om met een korte boodschap onder de aandacht te komen bij een specifieke studentendatabase? Dan adviseren wij advertising in onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief geeft toegang tot een database van duizenden studenten die hebben aangegeven dat zij interesse hebben in studenten nieuws. In de nieuwsbrief kunt u een advertorial plaatsen die verwijst naar een externe omgeving. Daarnaast kan de nieuwsbrief ingezet worden als extra kanaal om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. 

Studenten marketingconcepten / studentenbrainstormsessies

Naast online advertentiemogelijkheden biedt Studentensteden nog andere manier om in contact te komen met studenten. Studentensteden adviseert en ondersteunt u bij het opstellen van een marketingconcept richting studenten of organiseert creatieve, informele, interactieve en innovatieve brainstormsessie met studenten.
 
 

 

Lees ook

Help! Mijn wasmachine heeft honger!
Abonneren op