Skip to main content

Zo vind je een kamer in Nijmegen

Ga je studeren in Nijmegen? Goede keus! Bereid je voor op (als het weer mag) mega gezellige avondjes uit, zonnige avondjes bij de Waal, concerten bij het Goffertpark en chille lunchtentjes. Met de fiets kun je overal naar toe en regent het? Dan pak je gewoon even de bus. Op kamers wonen is superhandig. Maar hoe kom je eigenlijk aan een kamer in Nijmegen?

Hospiteren in Nijmegen

De bekendste manier om aan een studentenkamer te komen, is door te hospiteren. Via Facebook kun je veel oproepjes voor hospiteeravonden vinden, waarvoor je je kunt aanmelden. Alleen of samen met andere geïnteresseerden, ga je dan naar dat huis toe. Je wordt rondgeleid, je kunt vragen stellen en de bewoners beter leren kennen. Ook kunnen zij jou beter leren kennen en daardoor kunnen zij beslissen wie de nieuwe bewoner wordt. Wees dus een beetje aardig voor ze! Kamer in Nijmegen zoeken via Facebook? Kijk eens bij deze groepen:

Kamer in Nijmegen via Kamernet 

Kamernet is een ontzettend grote website waar je kamers kan vinden in heel veel studentensteden in Nederland. Wat de stappen zijn om de kamer te krijgen, is verschillend, maar je hebt hier wel heel gemakkelijk allerlei studentenkamers in Nijmegen op een rijtje. Vul jouw eisen in en scroll er eens rustig doorheen, wie weet zit er wat voor jou tussen! Meestal heb je wel een Premium Account nodig om te reageren.

Studentenverenigingen in Nijmegen

Wat ook een makkelijke manier is om aan een studentenkamer te komen, is via de studentenverenigingen in Nijmegen. Veel verenigingen ‘hebben’ studentenhuizen, waarin alleen leden van die vereniging wonen, ook wel een ‘kast’ genoemd. Hier worden vaak feestjes van de vereniging georganiseerd en in zo’n huis is er vrijwel altijd leven in de brouwerij. Als je lid wordt of bent van een vereniging en je even rondvraagt, kun je vaak via hen aan een kamer komen.

Vragen aan mensen die je kent

Nog geen kamer gevonden? De meeste kamers worden vaak ‘via via’ vergeven. Dus je moet een beetje mensen in de regio kennen. Vraag eens rond bij mensen die je kent of zij iets weten of iemand kennen in Nijmegen. Schreeuw gewoon van de daken dat jij een kamer in Nijmegen zoekt. Wie weet is er dan iemand die een plek voor je heeft. En voilà, jij hebt een kamer!

Tip: houd ook het kameraanbod op onze website in de gaten. Hier worden regelmatig nieuwe kamers geplaatst en misschien zit er wel eentje tussen voor jou!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.