Skip to main content

Zo ontmoet je nieuwe mensen in Nijmegen als student!

Studeren is op veel manieren spannend. Nieuwe stad, nieuwe universiteit of hogeschool, nieuwe boeken, nieuw ritme en natuurlijk: nieuwe mensen. De beste plaatsen om die nieuwe mensen te leren kennen, lees je hier!

Het kan nogal overweldigend zijn; ineens uit je comfort zone stappen en in de grote wereld van een studentenstad terecht komen. Het studentenleven staat bol van de activiteiten, bezigheden en nieuwe ontdekkingen. En het is wel zo leuk om die dingen samen met anderen te doen. Daarom zet ik enkele plekken in Nijmegen op een rij waar je nieuwe mensen kunt leren kennen.

Word lid van een studievereniging in Nijmegen

Ho, nee, dit is niet wat je denkt! Studieverenigingen zijn niet hetzelfde als studentenverenigingen! Geen ontgroening, geen verplichte activiteiten en vooral heel veel gezelligheid. Lid worden van een studievereniging heeft diverse voordelen. Veel studieverenigingen zorgen dat je korting krijgt op je boeken. Alleen daarom is het al nuttig om er lid van te worden. Bovendien leer je snel nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hebben als jij; jullie volgen immers dezelfde studie.

Ook biedt een studievereniging vaak een hoop nevenactiviteiten aan naast je studie. Van lezingen en debatten, tot borrels en feesten. Ook kun je bij de meeste studieverenigingen nog lid worden van diverse commissies, waarbij je niet alleen nieuwe mensen leert kennen, maar ook nog eens aan je cv kunt bouwen: win-win! Wil je lid worden van je studievereniging? Vaak kun je op de website van jouw opleidingsinstituut de naam en website van je studievereniging vinden. Je kunt het ook altijd vragen bij je studieadviseur; die is ook op de hoogte van het bestaan van verenigingen gerelateerd aan je studie.

Ga sporten in Nijmegen

Een andere manier om snel mensen te leren kennen én leuke dingen te blijven doen, is lid worden van een sportvereniging. Nee, je hoeft je sportteam van thuisthuis echt niet op te geven als je in je studentenstad gaat sporten, hoor. Sterker nog, de kans is groot dat het aanbod hier in Nijmegen groter is dan in de plaats waar je vandaan komt. En dat je dus een nieuwe sport kunt ontdekken! Probeer eventueel eerst een cursus, of klop meteen aan bij de vereniging.

Mocht je interesse hebben om lid te worden van een sportvereniging, kun je altijd informeren of er momenten zijn waarop ze geïnteresseerden verwelkomen. Veel sportverenigingen bieden namelijk de mogelijkheid om een of meerdere keren vrijblijvend mee te komen doen. Klinkt goed, niet waar? Tot slot organiseren ook sportverenigingen vaak een hoop nevenactiviteiten, buiten het sporten om. Zo zijn er vaak borrels na de wedstrijd, organiseren veel sportverenigingen een eigen gala en is er vaak een heus ledenweekend.

Word lid van een studentenvereniging in Nijmegen

Als derde optie zou je een studentenvereniging (ook wel gezelligheidvereniging) kunnen proberen. Een studentenvereniging wordt door sommigen gezien als een absolute must van je studententijd; anderen hebben er helemaal niks mee. Wat ik je kan aanraden, is vooral de sfeer eens te proeven en daarna te besluiten of je lid wilt worden of niet. In dit handige overzicht vind je alle studentenverenigingen in Nijmegen.

Wie nu denkt: "Dat zuipen en feesten is niks voor mij," niet getreurd. Er zijn ook diverse studentenverenigingen die rondom andere facetten van het (studenten)leven draaien. Zo kent Nijmegen ook enkele culturele verengingen en religieuze verenigingen.

Organiseer zelf iets in Nijmegen!

Mochten deze dingen nou allemaal niks voor jou zijn, dan is er nog geen man overboord. Er wonen zo veel mensen in Nijmegen met allemaal verschillende interesses, dat er eigenlijk altijd wel gelijkgestemden te vinden zijn. Met goed zoeken vind je vast wel een evenement, bijeenkomst of activiteit waar je mensen met dezelfde interesses gaat vinden. En als het er nou echt niet is, dan organiseer je het toch gewoon zelf?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.