Skip to main content

Welkomstgids Nijmegen: deel 2

In Welkomstgids: deel 1 las je de praktische tips als je nieuw bent in Nijmegen. In deel 2 gaan we JOU écht verwelkomen. Waar kun je mensen ontmoeten, waar wil je je bij aansluiten en waar kun je het beste stappen? Welkomstgids deel 2, waar het draait om het beste halen uit jouw studententijd. Lees snel verder!

Mensen ontmoeten

Alleen in een nieuwe stad kan natuurlijk erg spannend zijn, omdat je nog niemand kent. Gelukkig zijn er in Nijmegen genoeg plekken waar je mensen kunt leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan de studievereniging van je opleiding. Wil je graag gaan sporten? Schaf dan een Radboud sportkaart aan en meld je aan voor teamsporten/clinics waarbij je andere mensen kunt ontmoeten. Ook heeft Nijmegen genoeg studentenverenigingen waar je bij kunt gaan, met ontgroening en al. Niet helemaal jouw ding? Er zijn ook studentenverenigingen welke om iets anders draaien denk aan NSN, de Christelijke studentenvereniging waar geloof en gezelligheid de grootste rol spelen. Je hebt ook een studententheatervereniging voor als je naast je studie graag toneel speelt. Hierbij kun je zowel cursussen volgen als een productie spelen. Kortom: genoeg plaatsen waar je nieuwe mensen kunt leren kennen!

Stappen

In Nijmegen kun je goed stappen, maar wat zijn nu echt de hotspots? Je hebt een aantal plaatsen waar het uitgaansleven zich plaats vindt. In de Molenstraat en op de Grote Markt zijn terrasjes waar je kunt gaan zitten voordat je gaat stappen. Daarna kun je in de Molenstraat blijven hangen, want daar zitten genoeg uitgaansgelegenheden naast elkaar! Als je bij de Grote Markt naar beneden loopt heb je Dollars (regelmatig live muziek) en Roxy's karaokebar. Dit is voor de mensen die van live-muziek en karaoke houden. Mocht je van de wat kleinere kroegen houden dan kun je naar de fuik, twee keer bellen of bascafé, deze zitten allemaal in een zijstraatje van de Molenstraat en zijn wat kleiner en gezelliger. 

Kunst en cultuur

In Nijmegen heb je ook genoeg kunst en cultuur waar je deel van uit kan maken. Je kunt cursussen volgen bij de Lindenberg op het gebied van dans, theater, muziek, schrijven, beeldende kunst en media. Ook kun je in de Stadsschouwburg als student korting krijgen op verschillende voorstellingen. In Doornroosje zijn regelmatig concerten waar je naartoe kunt en er zijn diverse kunstzinnige festivals in NIjmegen door het jaar heen. Mocht je van kunst en cultuur houden, dan is Nijmegen een geschikte stad voor jou! Ben je benieuwd welk terras het beste is in Nijmegen? Probeer ze allemaal!

Hier lees je Welkomstgids: deel 1!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.