Skip to main content

Wat kan je op het station van Nijmegen doen?

Alweer vertraging, trein rijdt niet, wachten op de bus? Op het Centraal Station in Nijmegen zijn er genoeg dingen om te doen om je tijd te doden!

Chill plekken

Op Nijmegen zijn een aantal plaatsen waar je kunt zitten. Mijn favoriete plek is sowieso de piano! Vaak wordt daar een lekker muziekje gespeeld en de houten bankjes eromheen zitten best wel comfortabel. Het is ook de ideale plaats voor een goed gesprek of als je even je frietje wilt opeten. Je zit er in ieder geval op een warme plaats! Tussen perron 3 en 4 heb je afgesloten en overdekte zitplaatsen om te wachten op de trein. Dit is iets minder comfortabel, maar wel handig als je trein er bijna aankomt of er geen plaats is bij de bankjes.

Winkels

Qua winkels heb je de AKO. Hier kun je allerlei boeken en tijdschriften kopen. Ik vind dit altijd heel fijn om even rond te neuzen als ik ergens op moet wachten. Ze hebben de bestsellers maar ook nieuwe boeken waardoor je meteen weer weet wat er op literair gebied de ontwikkelingen zijn. Ze hebben elk genre dus voor ieder wat wils! Ook heb je de Etos, erg handig als je iets vergeten bent (deodorant) en even iets wilt halen. Of gewoon om rond te neuzen terwijl je wacht op de trein/bus. Het is binnen in ieder geval lekker warm!

Horeca

Aan horeca geen gebrek, sinds kort is er op het station een nieuw Asian streetfood restaurant geopend genaamd: Mia. Zij zijn 7 dagen per week open en vaak ook de gehele dag. Hier kun je maaltijden afhalen of studeren onder het genot van een drankje/hapje. Daarnaast heb je natuurlijk ook de Starbucks waar je kunt gaan zitten met je double caramel chocolate coffee met sojamelk. Ook hier kun je prima studeren onder het genot van een drankje en een gebakje. Naast Starbucks heb je Julia's, hier kun je verse pasta's halen. Heel handig als je gezond wilt avondeten en toch snel in de trein wilt eten. Toch zin in een frietje? Smullers zit aan het begin van het station en hier kun je een lekker frietje halen en/of een snack. Buiten het station, bij het busstation, zit the Döner Company mocht je zin hebben in een dürum of een falafel pita. Wil je gewoon een broodje willen halen dan is de Albert Heijn to go of de Kiosk natuurlijk ook nog een optie. 

Wat is jouw favoriete plekje op het station?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.