Skip to main content

Waar moet je op letten als je groter gaat wonen?

Een studentenkamer is vaak maar enkele vierkante meters groot. Geen wonder dat veel studenten altijd op zoek blijven naar een grotere woonruimte. Maar wat zijn de valkuilen wanneer je deze gevonden hebt?

Allereerst is het natuurlijk superfijn als je een stuk groter kunt gaan wonen! De muren komen minder op je af, er is zowaar ruimte om fatsoenlijk thuis te sporten, en het geeft je de mogelijkheid om te investeren in nieuwe meubels. Maar als je in een grotere ruimte gaat wonen, moet je wel op een aantal dingen letten!

Koud, hè!

Een grotere kamer betekent ook meer ruimte die verwarmd moet worden in de winter, of gekoeld moet worden in de zomer. Waar op je oude, kleine kamertje een ventilator volstond tijdens een bloedhete zomer, is het in een grote ruimte een stuk moeilijker om alles koel te houden. Vergelijkbaar was het in de winter misschien voldoende om de verwarming eventjes aan te zetten in je oude studie-hokje, maar in een grote ruimte kost het aanzienlijk meer tijd voordat je je eigen adem niet meer kunt zijn als het ijskoud is binnen. Dus bedenk dat het verstandig is om je woonruimte zo goed mogelijk te isoleren en ventileren. Doe de gordijnen bijvoorbeeld dicht als de zon op het pand schijnt in de zomer of als het juist heel koud is. Ook kun je nooit genoeg dekentjes hebben om onder te kruipen in de winter. Je wilt tenslotte niet dat de stookkosten te hoog oplopen, je blijft toch een student ;).

Less is more

Het willen opvullen van de extra ruimte is een grote valkuil waar veel mensen niet op voorbereid zijn. Als je woonoppervlakte verdubbeld, ga je al snel nadenken over wat je ermee moet gaan doen. Is er nu eindelijk ruimte voor een nieuwe bank, ga je toch voor de eettafel of ben je meer fan van een mooie lounge-stoel? Het beste antwoord is eigenlijk: doe het niet. Veel ruimte is fijn, maar zodra je het vol bouwt, heb je er geen voordeel meer aan. Sterker nog, het is misschien wel aan te raden om je kamer zo leeg mogelijk te laten ogen. Uit eigen ervaring weet ik dat je met meer ruimte sneller rommel maakt, en je deze minder snel op gaat ruimen. Het ligt immers toch niet echt meer in de weg.

Opgeruimd staat netjes

In plaats van die nieuwe stoel kan je vaak beter nieuwe kasten kopen. Nu je extra ruimte hebt, kun je eindelijk voor een grote kast gaan en al je spullen netjes opbergen. Zo voorkom je dat je de extra woonruimte verstopt onder stapels papieren, kleding en al het andere dat je nu misschien ook wel door je woonruimte laat slingeren. Daarnaast is een mooie kast een absolute eye catcher!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.