Skip to main content

Verhuizen naar Nijmegen: waar moet ik allemaal aan denken?

Wanneer het je gelukt is om je eigen stekkie te vinden in Nijmegen, is het natuurlijk reden voor een feestje. Maar niet al te lang, want er komt een hoop kijken bij op kamers gaan. Wij praten je bij.

Op kamers gaan is een goede stap naar het volwassen worden. Voor jezelf zorgen, niet meer hoeven leven volgens de regels van anderen en zelf kiezen wat je voor het avondeten wilt: op jezelf wonen heeft veel voordelen. Maar op jezelf wonen betekent ook dat je een hoop zaken op orde moet zien te krijgen. In deze blog een aantal zaken die je soms vergeet wanneer je op kamers gaat.

Huisje, boompje, beestje

We hebben al eens een blog geschreven over hoe je jezelf moet inschrijven bij je nieuwe gemeente. Maar vaak komen er nog meer dingen kijken bij het ondertekenen van een huurcontract. Zo is het verstandig om een (goedkope) woonverzekering af te sluiten. Want stel, er is ooit brand of er wordt ingebroken, dan is het fijn als je jouw spulletjes verzekerd hebt. Gelukkig is een inboedelverzekering vaak nog redelijk goedkoop voor studenten.

Komt een man bij de dokter

Het is vaak ook slim om op zoek te gaan naar een nieuwe huisarts in de buurt van je nieuwe stekkie. Dit is iets wat ik in ieder geval vergeten was, toen ik voor het eerst in Nijmegen kwam wonen. Het was allemaal niet zo’n probleem, tot ik op een gegeven moment een blessure opliep met voetballen. Aangezien het voor mij vrij lang reizen is naar mijn huisarts thuisthuis, moest ik toen dus eerst oriënteren waar ik in Nijmegen naar de huisarts kon. Niet heel prettig als je pijn hebt.

Ook versTandig

Behalve je huisarts is het ook slim om een tandarts te zoeken in de buurt van je nieuwe woonplaats. Nou is een tandartsbezoek vaak wat beter in te plannen dan een huisartsbezoek, toch is het fijn om alles gewoon op fietsafstand te hebben. In Nijmegen kun je ook nog eens goedkoper je (half)jaarlijkse gebitscontrole laten doen! De opleiding Tandheelkunde is eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe patiënten die bij studenten in de stoel willen liggen. Dat kost wat meer tijd, maar je bespaart wel wat kostbare centjes op de rekening. En het is stiekem ook gewoon heel gezellig om een middagje met medestudenten door te brengen, en ze te leren kennen. Maar er zijn natuurlijk meer tandartsen in Nijmegen, keuze genoeg!

Kaartje sturen

Tot slot is het aan te raden om bij te houden waar je allemaal post van krijgt. Als je verhuist, moet je dit namelijk bij een heel aantal instanties doorgeven. Van banken en verzekeringen, tot universiteit of hogeschool. En ook voor tijdschriften, reclame en familie is het wel handig als ze de post voor je naar het juiste adres sturen. Het kost wat tijd, maar als je alles omzet weet je zeker dat je niet meer terug hoeft naar je oude adres voor je post. Nu nog die kamer leuk inrichten en je zit helemaal op je plek.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.