Skip to main content

Typen mensen in Nijmegen

Natuurlijk zijn er in elke stad verschillende soorten mensen. Toch verschillende de inwoners per stad van elkaar. Een aantal kenmerkelijke dingen voor bewoners van Nijmegen staan in deze blog centraal.

De Nijmegenaar

De Nijmegenaar is open en eerlijk. Zij doen dit zowel direct als indirect. Nijmegen voelt soms als een 'groot' dorp waarin mensen elkaar begroeten. Nijmegen is opgedeeld in wijken en elke wijk heeft zijn eigen dynamiek en kern. Hierdoor voelt het alsof Nijmegen verdeeld is in kleinere dorpjes. Toch is er ook een verbinding tussen alle wijken. 

Typen mensen 

  • Milieubewusten/groene vingers: In Nijmegen wonen veel mensen die bewust bezig met het milieu en de natuur om hen heen. Nijmegen is als Green Capital verkozen door de Europese Commissie. Hier doet Nijmegen ook zijn best voor met alle parken en tuinen. In Nijmegen zijn veel moestuintjes en volkstuintjes. Buurten zijn hier zelfsturend in. Ook in de horeca zijn ze steeds bewuster bezig met onze voeding, omdat de vraag hierna groot is in Nijmegen. 
  • De student: De student is het boegbeeld van Nijmegen. Alles is ingericht op de student. De uitgaansgelegenheden, de horecagelegenheden,  de kunst- en cultuursector zijn erop ingespeeld. Bijna overal kun je ook studentenkorting krijgen in Nijmegen.
  • De echte Nimweegse: De authentieke Nijmegenaar, waarvan de familie al generaties lang in Nijmegen woont. Zij kunnen vaak veel vertellen over de geschiedenis van Nijmegen en houden mede met de 'import' de dynamiek en diversiteit in stand. 

Wonen in Nijmegen

Mocht je in Nijmegen komen wonen weet je dus dat je in een gastvrije stad terecht komt met veel verschillende soorten mensen. Zowel jong als oud is goed vertegenwoordigd in Nijmegen. Mocht je de drukte willen ontwijken, zijn er genoeg randstedelijke plekken waar je terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan Lent of Groesbeek. Mocht je niet genoeg krijgen van de typen mensen in Nijmegen, kijk dan eens bij Nijmegenaren be like. Nijmegen is een rijke stad als het op zijn bevolking aan komt. Nijmegen heeft soms ook zo zijn problemen, maar dat is in elke stad zo. Als student in Nijmegen kan ik zeggen dat het erg fijn is om hier te wonen en te studeren. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.