Skip to main content

Tips: studentenkamer koel houden

De afgelopen dagen waren echt genieten met dit mooie weer. Maar nu het al een paar dagen warm is, merk je ook dat het in huis warmer wordt. Zeker ’s nachts kan het vervelend zijn als je last hebt van een warme kamer. Misschien kan je zelfs niet slapen van die hitte en al dat zweten. Wij zochten daarom voor je uit hoe je jouw studentenkamer koel houdt!

Zet de ramen in de avond open

Als het buiten koeler wordt, is het verstandig om zo snel mogelijk alle ramen open te zetten. Zo kan het lekker doortochten en afkoelen. Laat ook ’s nachts zoveel mogelijk ramen openstaan. Door de koele, verse lucht kun je waarschijnlijk een stuk beter slapen. Heb je snel last van muggen of ander ongedierte? Dan is het verstandig om een hor te gebruiken. Zorg dat de hor het hele raam beslaat of laat een voorzethor op maat maken om alle beestjes buiten te houden.

Let op: zorg wel dat er altijd iemand in de buurt is van de open ramen en geef inbrekers geen kans!

Leg een kruik in de vriezer

Misschien vul je weleens een kruik in de winter met warm water, maar wist je dat een kruik ook in de zomer goed van pas komt? Vul de kruik met koud water en leg hem een paar uurtjes in de vriezer. Zo heb je een heerlijk koude knuffel als je gaat slapen, maar je kunt hem ook al in bed leggen voordat je gaat slapen. Je stapt dan in een heerlijk koel bed als je naar bed gaat!

Zorg voor een luchtige pyjama en beddengoed

Deze tip is misschien een beetje vanzelfsprekend, maar hij kan wel veel verschil maken. Zorg dat je pyjama en beddengoed van ademende stoffen zijn, zodat ze geen warmte vasthouden. Ademende stoffen zijn vaak natuurlijk stoffen zoals katoen en linnen. Het is ook handig om een apart dekbed voor de zomer aan te schaffen, zodat je onder een luchtigere deken ligt. Als je het dan nog steeds warm hebt, kun je natuurlijk ook alleen onder een dekbedovertrek zonder deken gaan liggen.

Ventilator en ijsblokjes

Een airco is natuurlijk de beste oplossing om je kamer koel te houden. Maar jammer genoeg is deze oplossing niet erg budgetproof. Gelukkig is er een goed alternatief met bijna hetzelfde effect. Dat nog hartstikke budgetproof is ook! Schaf een goedkope vloerventilator aan en zet er een bak met ijsklontjes of volledige bevroren waterflessen voor. En voilà: hij blaast koude lucht net als een airco! Als je nu nog steeds niet kunt slapen, weten wij het ook niet meer…

Tip: lees ook deze tips om de nachtrust te bevorderen om nog beter in slaap te vallen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.