Skip to main content

Tips: effectief thuis studeren

We doen het nu al een tijdje, maar het thuiszitten lijkt nog niet echt te wennen. Geen feestjes, etentjes en andere gezellige dingen. Zelfs de fysieke colleges missen we een beetje! Het studeren vanuit huis is misschien ook bij jou niet zo'n een succes. Ben je ook zo snel afgeleid en kun je moeilijk starten met studeren? Dan heb ik voor jou een aantal tips waarmee je snel effectief thuis kunt studeren!

Ritme aanhouden

Het is onwijs verleidelijk om elke ochtend uit te slapen en de avonden laat te maken, want je hoeft toch niet vroeg de deur uit om naar school te gaan. Elke ochtend uitslapen is misschien wel lekker, maar bewaar dit vooral voor het weekend. Als je (in ieder geval) doordeweeks een ritme aanhoudt, dan zal je zien dat je een stuk effectiever kunt studeren. Je lichaam raakt eraan gewend om op bepaalde tijden te studeren, eten en slapen. En dat helpt!

Even naar buiten

Het is goed om tussen het studeren door even naar buiten te gaan. Een frisse neus geeft weer wat energie en bevordert de concentratie. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker om even de benen te strekken en weg te zijn van huis. Je kunt ook buiten studeren. Als je jouw samenvatting print, dan kun je deze meenemen en op een bankje lezen. Dus schaf snel een printer aan, want leren vanaf papier leert veel prettiger dan van een beeldscherm! Een printer koop je tweedehands bij een kringloopwinkel of op Marktplaats, en inktcartridges voor je epson scoor je voor weinig geld online!

Goede studeerplek

Stampen voor tentamens kun je af en toe nog wel vanuit bed doen, maar al die online colleges volgen vanuit bed is niet echt een goed idee. Hoe jong je ook bent, grote kans dat je onwijs last van je rug krijgt! Om effectief te kunnen studeren heb je een goede studeerplek nodig. Bedenk op wat voor plek je fijn kunt studeren. Is dat aan een tafel in de hoek van je kamer of juist in de gezamenlijke keuken? Het is in ieder geval belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor een laptop en om daarnaast nog iets in een schrift te schrijven.

Haal groen in huis

Heerlijk om eventjes naar buiten te gaan voor wat zuurstof, maar luchtzuiverende planten kunnen je ook wakker houden! Deze zorgen ervoor dat je kamer niet zo muf wordt, zodat jij je beter kunt concentreren. Planten doen veel goeds, dus zet je kamer er maar vol mee. Behalve alle goede dingen die planten doen, staat het ook onwijs leuk!

Hopelijk mogen we snel weer de deur uit en kunnen we de colleges weer vanuit de schoolbanken volgen. Nog even volhouden, je kan het! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.