Skip to main content

Thuis terrassen? Doe een online bierproeverij!

De afgelopen tijd zijn de maatregelen gelukkig alweer een stuk meer versoepeld, waardoor er ook meer mogelijk is. Toch willen we jullie deze prachtige thuistip niet ontzeggen; de online bierproeverij.

Bierproeverij

Vreemde tijden vragen creatieve oplossingen. Nu de kroegen weer open gaan, willen we natuurlijk het liefste alle verloren weekenden inhalen. Zoveel reserveringen en zoveel plannen met alle vrienden, vriendinnen en familie wordt vrij lastig, maar je hebt niet altijd een café nodig om gezellig samen een avond bier te drinken.

Wat je kunt doen is een proefpakket kopen bij een plaatselijke slijterij, vraag je vrienden om hetzelfde pakket te kopen en kruip achter je laptop voor een videoafspraak met al je vrienden. Je drinkt samen een paar biertjes en discussieert over welke het beste smaakt. Als je een grote tuin hebt, mazzelaar, dan kun je ook in de tuin een briefproeverij doen. Máár denk aan de 1,5 meter afstand, hoe moeilijk ook.

Online bierproeverij

Bierbrouwers en horecaondernemers hebben niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. Integendeel, ze zijn met een prachtig en leuk initiatief gekomen; de online bierproeverij. Je kunt bijvoorbeeld bij Hellobier een bierproeverij pakket kopen, die je vervolgens thuis bezorgd krijgt. Spoor je vrienden of familie aan om hetzelfde proefpakket te kopen en kijk samen naar de video die Hellobier voor je heeft opgenomen. Alles over het glas, de temperatuur, het alcoholpercentage en de smaak wordt je uitgelegd. Hartstikke leuk natuurlijk!

Er is nog een bijzondere optie die we zeker kunnen aanraden, namelijk een proefpakket van Bierproeven. Behalve bier krijg je een uitgebreide instructie, uitleg over het brouwproces en de juiste drinkwijze van een biersommelier en een leuke quiz. De uitleg van de biersommelier krijg je via een stream die zowel privé als met een groep te krijgen is. Al met al een enorme leuke activiteit om te doen met vrienden of familie.

Organiseer zelf een bierproeverij

Als je budget iets beperkter is of je wilt gewoon vaker een bierproeverij doen, dan kun je dus ook zelf een proeverij organiseren. Slijterijen in de buurt weten namelijk ook welke lokale speciaalbiertjes de moeite waard zijn. Vraag ze dan ook gelijk om tips voor een borrelplank die erbij past. Nootjes, kaas, olijven zijn sowieso goede keuzes, maar een plaatselijke slijter heeft altijd de beste tips. Zeker de moeite waard om eens na te vragen!

Tips voor de ideale borrelplank? Onze blogger Vanessa heeft een aantal goede ideeën voor de perfecte borrelplank opgeschreven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.