Skip to main content

Terrassen in Nijmegen

*Ping!* Weer een appje binnen. Hey mijn beste vriendin! Of ik zin heb om te terrassen? Nou en of. Dat essay kan nog wel even wachten. In Nijmegen zijn er namelijk heerlijke terrasjes waar ik deze zomer weer van ga genieten. Een wijntje in mijn hand en de zon op mijn gezicht, dát is het leven.

Waarom je mag terrassen

Als student ben je vaak druk en schieten de leuke dingen er nog wel eens bij in. Is dit herkenbaar? Ik ga je vertellen dat je zeker mag terrassen. Wist je namelijk dat je productiever bent als je af en toe ook ontspant? Mensen die altijd werken en druk bezig zijn met studie en werk, zijn hierdoor ook meteen minder productief. Minder werken maakt productiever. Denk hier de volgende keer aan als je weer iemand afwijst voor een terrasje, want je mag ontspannen! Het is zelfs goed voor je!

Nijmegen

In NIjmegen heb je twee plaatsen waar je kunt terrassen die iedereen kent. Namelijk: de Grote Markt en de Molenstraat. Op beide plaatsen zitten er meerdere terrassen naast elkaar waardoor je alle gezelligheid eigenlijk op één plek hebt. Wat ook het voordeel is dat het vaak verwarmde terrassen zijn, dus ook als het 's avonds afkoelt kun je hier nog heerlijk zitten genieten van een drankje en een hapje. 

Stappen

Als je wilt terrassen voordat je gaat stappen kun je gaan terrassen in de Molenstraat. Deze terrassen zitten namelijk vlakbij alle uitgaansgelegenheden. Sterker nog: sommige terrassen veranderen na het terras in een club. Je kunt dus meteen door de kroeg in, hoe mooi is dat? 

Uitzicht

Ga je voor het uitzicht? Aan de waalkade zitten allerlei terrassen waarbij je zo de waal en de brug opkijkt. Er varen hier uiteraard boten voorbij en het uitzicht vanaf de waalkade is echt heel erg mooi. Je kunt dit combineren met een wandeling over de Waalkade of over de brug. Onderaan de Waalkade heb je de Kaaij, vooral beroemd van de vierdaagsefeesten maar ook open in de lente en de zomer. Hier ligt ook een boot waarop je een drankje kan drinken. Wil je dus een keer iets anders? Dan is dit zeker een aanrader. 

Bier of wijn?

Als je een voorkeur hebt voor bier dan kun je het best terecht bij een cafè met een grote bierkaart, in Nijmegen is dat bijvoorbeeld café de Hemel. Mocht je meer een wijnpersoon zijn dan kun je terecht bij Pinot. Hier kun je ook terecht voor een wijnproeverij. 

Keuzes

Er is zoveel keuze in Nijmegen op het gebied van terrassen dat je goed moet kijken wat je wensen zijn. Ook buiten het centrum zijn namelijk genoeg knusse en gezellige plekken om te gaan zitten. Ik hoop dat bovenstaande feiten je hebben geholpen om het perfecte terras voor jou te kiezen. Cheers!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.