Skip to main content

Studiegerelateerde bijbanen in Nijmegen

Studeren kost geld en tijd, toch is het fijn om naast je studie ook een bijbaantje te hebben. En een bijbaantje in jouw vakgebied staat ook nog eens lekker op je cv. In Nijmegen zijn er een aantal opties, afhankelijk van jouw studie.

Aan het einde van mijn geld heb ik altijd een stukje maand over

Ik denk dat veel studenten zich herkennen in deze befaamde quote. Collegegeld, zorgverzekering, huur, boodschappen en schoolboeken. Een rijtje van dure vaste lasten. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om geld te besparen. Maar waarom zou je? Je kunt ook gewoon gaan werken in het gebied waarin je studeert. Dit is namelijk niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je werkervaring. 

Vakgebieden 

In niet elk vakgebied is het vanzelfsprekend om een bijbaantje in te krijgen. In Nijmegen zijn er een paar vakgebieden waar je wél makkelijk een bijbaantje in kunt krijgen. 

  • Rechten: In Nijmegen zijn er een aantal rechtswinkels. Hier kun je zowel stage lopen als je rechten studeert, als ook werken als bijbaantje. Er is een verschil tussen betaald/onkostenvergoeding en vrijwilligerswerk. Lees de website goed door voordat je op een vacature reageert.
  • Horeca: Of je nou zelf een horeca gelegenheid wilt starten of de inkoop wilt doen voor horecazaken, het is altijd goed om eerst ervaring op te doen in het vakgebied. In Nijmegen zijn er zowel op de Grote Markt als op Plein 1944 en de Molenstraat genoeg horeca gelegenheden om eens te proeven van het werken in de horeca. 
  • Marketing/Sales: Een bekende in Nijmegen is The Sales Unit, maar er zijn natuurlijk heel veel bedrijven die op zoek zijn naar marketing- en salesmedewerkers. Het hangt heel erg af van jouw wensen binnen het vakgebied. 
  • Zomerwerk: In de zorg zijn ze voor de zomermaanden vaak op zoek naar tijdelijke krachten. Dit is voor deze sector zeker een goede kans om ervaring op te doen en tegelijkertijd betaald te krijgen.

Tips

Kijk vooral goed rond als je door het centrum of op het station rondloopt, de vacatures hangen vaak bij het bedrijf/de organisatie zelf. Mocht je er op die manier niet uitkomen, dan kun je eens een kijkje nemen op studiegerelateerde bijbanen. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.