Skip to main content

Studeren in Nijmegen studentenstad

Met meer dan 21.000 wonende en meer dan 42.000 studerende studenten, is Nijmegen een echte studentenstad. Deze stad kent veel cultuur, natuur en gezelligheid. Al jaren staat de stad in de top vijf van de leukste studentensteden van Nederland, in dit artikel leggen we uit waarom.

Huisvesting in Nijmegen

Elk jaar komen er steeds meer nieuwe studenten naar Nijmegen die allemaal een woning zoeken. In Nijmegen is het daarom best lastig om een kamer te vinden. Een gouden tip voor kamerzoekenden is om zich op tijd in te schrijven bij kameraanbieders, zoals SSH&. Hoe sneller de zoektocht begint, hoe groter de kans op een kamer. Meer handige kameraanbieders en andere tips staan op de pagina zoektips voor een kamer in Nijmegen. Studenten in Nijmegen vinden ook vaak een kamer via studentenverenigingen. Voor een gemiddelde kamer van 17 vierkante meter, betalen studenten in Nijmegen ongeveer €380,-. Deze huurprijs ligt onder het landelijk gemiddelde van €436,-.

Hogescholen en universiteiten in Nijmegen

Nijmegen heeft 2 hogescholen en 1 universiteit waar studenten een opleiding kunnen volgen. Fontys Hogeschool in Nijmegen biedt meer dan 85 bacheloropleidingen aan die zich focussen op diverse gebieden zoals ICT, Rechten en Communicatie, Media & Vormgeving. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is een grote hogeschool waar meer dan 30.000 studenten staan ingeschreven. HAN hecht waarde aan de ontwikkeling van de studenten en heeft een groot aanbod aan studies. De enige universiteit in Nijmegen is de Radboud Universiteit. Deze internationale en studentgerichte universiteit heeft een groot aanbod aan bachelors en masters. Door het internationale karakter van de universiteit, worden er veel internationale studenten aangetrokken.

Studentenverenigingen in Nijmegen

Alle studentenverenigingen in Nijmegen hebben een eigen identiteit en zo is er voor iedere student wel een passende vereniging. De stad telt meerdere gezelligheidsverenigingen die regelmatig borrels en evenementen organiseren voor de leden. Als student is een gezelligheidsvereniging een perfecte manier om nieuwe mensen en de stad te leren kennen. De studenten sportverenigingen in Nijmegen richten zich vooral op roeien en zeilen. Deze verenigingen combineren fanatiek sporten met plezier. In Nijmegen zijn ook een aantal religieuze verenigingen te vinden. Bij dit soort verenigingen kunnen studenten hun geloof delen en een gezellige studententijd met elkaar hebben. De overige verenigingen in Nijmegen richten zich op politiek, muziek, maatschappij en voeding. De studieverenigingen in Nijmegen focussen zich op een combinatie van studiegerichte activiteiten en gezelligheid. 

Vrije tijd in Nijmegen

Studenten in Nijmegen hoeven zich nooit te vervelen. Met meer dan 130 cafés, de 2 musea, de 5 bioscopen en 1 theater, is er genoeg te beleven in deze studentenstad. Dat Nijmegen een echte studentenstad is, merk je direct wanneer je de stad binnenkomt. Er zijn veel jonge gezichten te zien en er is overal wat te doen. Nijmegen is dus een leuke stad om optimaal van het studentenleven te genieten!

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.