Skip to main content

Studententijd in Nijmegen tijdens corona

Daar zit je dan helemaal alleen op je kamer terwijl corona hard toeslaat. Maar niet getreurd: ook in deze gekke tijden kun je een hele leuke en gezellige studententijd hebben. In deze blog geef ik je tips om er een onvergetelijke tijd van te maken.

Studentenvereniging

Studentenverenigingen staan niet stil! Helaas is het wel een beetje anders dan anders en zullen er niet veel fysieke bijeenkomsten zijn. Ook de ontgroeningen verlopen niet helemaal zoals altijd. Gelukkig kun je bij veel studentenverenigingen wel online nieuwe mensen leren kennen. Op een vaste dag in de week worden er gezellige online avonden georganiseerd. Zo kun je online spelletjes spelen of gezellig kletsen. Op deze manier blijf je toch in contact met elkaar en heb je een leuke avond.

Sporten

Als je niet zo lekker in je vel zit door deze tijden, is sporten een goed idee. Je zult je er een stuk beter door voelen. Helaas kun je nu niet meer in groepen sporten, maar dat betekent niet dat je alleen maar op je kamer hoeft te zitten. Er zijn nog genoeg mogelijkheden. Zo kun je je inschrijven bij Radboud sports. Er worden online zoom sportlessen gehouden en ook op YouTube kun je terecht voor workouts. Daarnaast is het nog wel mogelijk om met z’n tweeën te sporten, zoals hardlopen of krachttraining.

Vind je het lastig om de motivatie te vinden? Spreek met vrienden af op een vast tijdstip om samen een work-out te doen. Ga met elkaar videobellen en kijk samen naar een goede work-out op YouTube om zelf uit te voeren.

Op kamers

Zit je nog niet op kamers in Nijmegen? Dan raad ik je aan om dat wel te doen! Op kamers gaan is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Op deze manier heb je toch nog veel contact met leeftijdsgenoten en kan je hiermee gezellig eten of een leuke filmavond houden. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van op kamers gaan in Nijmegen. Het enige nadeel is dan wel dat één van je huisgenoten ook corona kan oplopen of een test moet doen waardoor je het huis niet uit kan. Houd hier wel rekening mee.

Gezellig één op één

Momenteel is het niet zo’n goed idee om in groepen af te spreken, maar je mag nog wel 2 personen thuis ontvangen. Groepen zijn natuurlijk heel gezellig, maar een avondje met een goede vriendin is ook heel leuk. Ga samen studeren of koken en sluit de avond af met een spelletje onder het genot van een wijntje.

Je hoeft niet altijd fysiek af te spreken om het gezellig te hebben. Er zijn genoeg andere manieren om het leuk te hebben. Bekijk deze blog eens voor leuke en originele online spelletjes.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.