Skip to main content

Studentenprobleem: zo haal jij meer uit jouw dag

Iedereen heeft 24 uur per dag. Toch lijkt het alsof sommige mensen meer uren tijd hebben door alle dingen die ze ondernemen. Met het oog op het naderende nieuwe jaar, is het misschien wel handig om voor eens en altijd te leren hoe jij meer uit je dag kunt halen! 

Slaap

Voldoende en goede slaap zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt. Te weinig slapen maakt je moe, maar teveel slapen ook. Wist je dat je door teveel slaap juist heel slaperig wordt?! Ook kan het zorgen voor hoofdpijn wat je belemmert bij je taken. De meeste mensen hebben tussen de zes en negen uur slaap nodig per nacht. Hierbij is vooral de kwaliteit belangrijk. Je kunt wel voldoende slapen, maar als je steeds wakker wordt dan zal je niet uitgerust wakker worden. Je slaapkamer moet een plek zijn om te rusten, zodat je echt tot rust komt. Als je in je slaapkamer nog lang tv kijkt of spelletjes doet op je smartphone kan je slecht in slaap komen.

Gezond eten

Gezond en gevarieerd eten ondersteunt jouw energieniveau. Als je te weinig eet zal je sneller vermoeid raken. Dit geldt ook als je wel voldoende eet, maar erg ongezond. Dan krijg je namelijk de benodigde voedingsstoffen niet binnen. Onder gezond eten valken onder andere volkoren producten, veel groenten, fruit en ongezouten noten. Ongezond eten zijn bewerkte voedselproducten, zoals koek, snoep en snacks. Natuurlijk mag je dat wel af en toe eten. Te veel gebruik van suikers zorgt voor energiedips. Dit krijg je ook als je te veel cafeïne bevattende dranken drinkt zoals koffie en energiedrankjes. In het begin krijg je een energieboost, maar vervolgens krijg je een energiedip en daar word je heel slaperig van.

Meal preppen

Met het voorbereiden van meerdere maaltijden per keer kan je veel tijd besparen. Dit wordt meal preppen genoemd. Je kunt dit alleen met de avondmaaltijden doen, maar ook met je lunch, tussendoortjes en/of ontbijt. Let wel op dat je voldoende blijft variëren in de soorten groente en fruit dat je eet.

Sporten

Door te sporten komt er een gelukshormoon vrij. Dit heeft een positieve uitwerking op jouw motivatie om te blijven bewegen gedurende de week. Ook krijg je meer energie van sporten. Dit kan in het begin niet zo voelen, daarvoor moet je echt even doorzetten. Maar uiteindelijk zal je je steeds energieker voelen na het sporten

Wie weet houd je ook weer meer tijd over voor hobby's. Laat je dan inspireren door de blog 'Deze 5 hobby's kun je online leren'.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.