Skip to main content

Studentenkamer inrichten: vintage

Ga jij binnenkort je studentenkamer (opnieuw) inrichten? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken! De vintage look is sinds een paar jaar helemaal in. Niet alleen in kleding, maar ook in het interieur! Deze nonchalante woonstijl is ook heel geschikt voor een studentenkamer. Wij geven je tips om je studentenkamer een vintage look te geven!

Vintage inrichting

Het fijne aan een vintage inrichting is dat dit begrip eigenlijk heel breed is. Bij vintage gebruik je items die uit vroegere tijden komen of er zo uitzien (vintage look). Bijvoorbeeld uit de jaren 1960, 1970 of 1980. Je kan er dus volop op los matchen en dat is ook een van de redenen dat het goed bij een studentenkamer past. Maar hoe krijg je nou een vintage inrichting?

Meubels

Op het gebied van meubels zijn er een aantal spullen die je kamer meteen een vintage sfeer geven. Een grote fauteuil biedt een goede basis voor een vintage inrichting. Ga voor een robuuste leren stoel met armleuningen of voor een echte vintage velours stoel met franjes aan de onderkant (boudoir stoel). Ook een vintage vloerkleed is in een vintage inrichting onmisbaar. Echte vintage vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol of andere natuurlijke materialen en al tientallen jaren oud. Dit soort kleden zijn vaak hartstikke duur en dus al een tijdje gebruikt. Een vintage look vloerkleed is dan vaak een betere optie. Dit zijn vloerkleden die nog nieuw – en dus lekker fris – zijn, maar wel een vintage patroon hebben.

Vintage items

Het leukste in een vintage inrichting is om ook echte vintage meubels en accessoires te gebruiken. Je kunt dit soort items bijvoorbeeld online vinden, bij de kringloop of bij je opa en oma op zolder. Ondanks dat je bij een vintage inrichting spullen uit verschillende jaren en stijlen kunt gebruiken, is het wel belangrijk dat het bij elkaar past. Houd dit dus in je achterhoofd als je op zoek gaat naar spullen. Je kunt ook voor spullen gaan die een vintage look hebben. Dit zijn dus spullen die je nieuw in de winkel koopt, maar die eruitzien alsof ze uit een andere tijd komen.

Tip: eerder schreven we een artikel met leuke vintage winkeltjes in Nijmegen. Ga hier ook vooral eens langs!

Kleuren

De kleuren in een vintage inrichting zijn vaak niet te druk en een beetje basic. Denk aan bruin, grijs, zwart, donkergroen en oudroze. Het voordeel van dit soort kleuren is dat je studentenkamer er – ondanks de oudere meubels en items – nog wel lekker fris uitziet.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.