Skip to main content

Studentenhuis met tuin? Zo gebruik je 'm optimaal!

Het nieuwe studiejaar staat op het punt te beginnen. Woon jij al een tijdje in een studentenhuis met tuin, of ga jij juist verhuizen naar een huis met tuin. Wat een geluk! Als je huisgenoten en jij nog wat tips kunnen gebruiken om de tuin optimaal in te richten dan lees je die hieronder!

Tuinstoelen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je kan zitten in de tuin. Je kan gaan voor een loungeset, maar aanvullend raden we je aan om genoeg tuinstoelen in te slaan. Een mooie tuintafel erbij en de tuin is al voor de helft klaar. Een tafel met stoelen gebruik je natuurlijk om aan te eten 's avonds, maar op mooie zomerse dagen kun je er lekker aan studeren. En laten we vooral beerpong niet vergeten!

Tip: heb je geen schuur of overkapping? Kies dan wel voor tuinstoelen die je de hele winter buiten kan laten staan zonder dat ze worden aangetast door het koude en slechte weer. Heb je wel een schuur, dan kan je natuurlijk gaan voor mooie rotan stoelen, die zijn helemaal hip nu!

Kleine tuin

Heb je een kleine tuin? Dan is het belangrijk om te gaan voor meubilair dat gemakkelijk in te klappen is. Als tuinstoelen verstelbaar zijn zet je ze snel even aan de kant, superhandig! Daarnaast nemen ze weinig plek in beslag en kun je ze makkelijker opbergen als het winter is. Als je geen schuur hebt dan schuif je ze ingeklapt zo onder je bed. Je pakt ze er dan ook snel weer bij als je een huisfeestje geeft en je meer stoelen nodig hebt!

Planten

Wil je wel planten in de tuin, maar heb je geen groene vingers? No problem! Er zijn genoeg planten die weinig onderhoud nodig hebben. Denk aan bodembedekkers, dit zijn kleine plantjes die binnen mum van tijd groter groeien. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten, met paarse bloemetjes, of met paarse blaadjes en alles daar tussen. Je moet ze alleen regelmatig water geven. 

Moestuin

Wat ook heel leuk is om te doen in je tuintje is het maken van een moestuin. Dit kan je zo groots aanpakken als je zelf wil. Ben je van plan om paprika's en courgettes te verbouwen, dan moet je misschien van tevoren wel wat informatie opzoeken, maar ga je voor aardbeien, vijgen of kruiden? Die groeien heel snel en makkelijk, daar hoef je weinig voor te doen.

Tip: voordat je van alles in je tuin plant, kijk eerst wel even naar de zonbehoefte van alle planten. Als iets veel zon nodig heeft per dag, zal het niet groeien in de schaduw ;-)

Gezellig maken

Tot slot is het altijd leuk om iets gezellig te maken! Dit doe je door een lampjes slinger op te hangen, die zijn tegenwoordig onmisbaar in een sfeervolle tuin. Plaats een grote parasol die ervoor zorgt dat je zonder irritante reflecties gewoon op je laptop kan werken.

Wil jij graag in Nijmegen wonen, maar wil het vinden van een studentenhuis (met tuin) niet lukken. Misschien vind je een bruikbare tip in de blog van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.