Skip to main content

Speciaalbieren drinken in Nijmegen

De terrassen zijn open, de zon begint weer met schijnen en de vakantie is begonnen. Een betere situatie voor een goed biertje is er niet. Gelukkig is Nijmegen dé plek voor goede speciaalbieren en kan je op veel plekken heerlijk neerploffen met een glas gekoeld, vloeibaar goud inclusief goede schuimlaag. Daarom geef ik je tips waar je speciaalbier kunt kopen én kunt drinken.

Speciaalbier kopen

Bierhoeder

Heb jij goed speciaalbier nodig? Ga dan eens langs bij Bierhoeder. Hun assortiment wisselt regelmatig, dus je kunt er steeds nieuwe bieren ontdekken. Op het moment hebben ze ook een paar lokale speciaalbieren die je niet mag overslaan.

’t Biermenneke

Als je veel keuze wilt hebben, ga dan naar ’t Biermenneke. Ze hebben meer dan vijfhonderd soorten speciaalbier! Ze bieden de meest bijzondere bieren aan. Heb je bijvoorbeeld weleens de Milkshake IPA geprobeerd? Zeker doen!

De bierbrigadier

Deze eigenaresse is een wandelend bier-encyclopedie. Hier kun je je hart ophalen aan de uitgebreide collectie craft beers.

Tip: maak er een lekkere borrelplank bij als je ze opdrinkt. Lees hier hoe je een lekkere borrelplank maakt.

Speciaalbier drinken

Beer en bites

Dichtbij de Waal vind je het beregezellige café Beer en Bites. Ze hebben wel 14 bieren op de tap en 60 uit de fles, dus je kunt uitgebreid kiezen. Ook voor andere lekkere drankjes kun je hier prima terecht. Maar als je hier gaat zitten, moet je eigenlijk een van hun speciaalbieren proberen.

De kluizenaar

Een gezellig, warm café met veel lekkere speciaalbieren. Regent het een keer deze zomer? Ga hier naar binnen, bestel een goed biertje en wacht rustig de regenbui af.

Café Piet Huisman

Het café zit niet in het centrum en als je even niet oplet, loop je het zo voorbij. Zonde! Want hier kan je lekker poolen of biljarten, terwijl je de meest bijzondere speciaalbieren van hun enorme lijst kunt proberen. Hier staan zeker een aantal unieke exemplaren tussen die je niet wil missen!

Buiten Nijmegen

Wil je deze vakantie een dagje op stap naar een andere stad? Als je een speciaalbierliefhebber bent, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Stanislaus Brewskovitch in Enschede.

Wil je liever een online bierproeverij doen? Onze blogger Jan schreef eerder deze maand over de beste opties om een online bierproeverij te organiseren met vrienden of familie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.