Skip to main content

Slimme studentikoze bespaartips!

Studeren kost een hoop geld voor ons studenten en we vinden het daarom soms lastig om de maandelijkse inkomen en uitgaven goed te organiseren. Zou je graag meer geld overhouden voor leuke dingen of wil je ook nog sparen voor een heerlijke vakantie? Dan heb je misschien wel wat aan deze bespaartips!

Besparen begint bij jouw eigen mindset. Wil je echt minder uitgeven? Zorg dan dat je mindset daarop is ingesteld. Het lastigste om te voorkomen zijn de impulsaankopen die je vaak doet zoals op school een broodje halen, bij de Starbucks koffie halen enzovoorts. Onbewust kosten deze impulsaankopen vaak een hoop geld per maand.

Laat je pinpas thuis

Je pinpas vergeten is meestal erg vervelend, tenzij je je hierop voorbereid. Een pinpas is heel handig en betalen gaat makkelijk en snel, maar je hebt veel minder controle over je uitgaven dan wanneer je op pad gaat met alleen contant geld. Contant geld is beter controleerbaar en met je pinpas ga je onbewust toch vaak even dit of dat afrekenen. Bedenk dus voordat je ergens naartoe gaat hoeveel geld je eraan wil uitgeven en geef gewoon niet meer uit als dat je van tevoren bedacht had.

Doe slim boodschappen

Koop slim in! Als je een vriezer tot je beschikking hebt, dan heb je de mogelijkheid om eten in te vriezen. Voor jezelf koken is vaak lastig omdat de verpakkingen voor twee of vier personen zijn. Als je grote porties kookt, is het vaak goedkoper en kun je het in bakjes in de vriezer bewaren voor de week erop.

Houd aanbiedingen in de gaten

Houd de aanbiedingen in de gaten. Kijk welke winkel voor jou de beste aanbiedingen heeft en ga daar naartoe om je boodschappen te doen. Bijvoorbeeld: als jouw favoriete shampoo- of make-upmerk in de aanbieding is, dan kan je een paar flessen shampoo of vier mascara’s inslaan zodat je een voorraadje hebt.

Niet met een lege maag winkelen

Ga met een volle maag naar de winkel. Zo is de verleiding ook kleiner dat je iets in je mandje gooit waar je trek in hebt. Als je een lege maag hebt, dan koop je sneller dingen waar je trek in hebt (maar vooral niet echt nodig hebt :))

Samen koken

Maak zelf je eten en koop geen kant-en-klare maaltijden! Een kant-en-klare boerenkool met worst kost bijna 5 euro. Als je het zelf maakt, ben je misschien € 5,50 kwijt, maar eet je er wel met z’n drieën van! Dan split je de kosten en heb je ook nog eens een gezellige avond!

Flessen en kratten sparen

Bewaar je lege flessen en bierkratten tot de laatste week voor het loon en de stufi. Zo heb je in de laatste week nog een soort van 'spaarpotje' en lijkt het alsof je vet goedkoop boodschappen hebt gedaan (althans zo voelt het).

Studentkappers

Laat je haar knippen door studentenkappers van de kappersopleiding. Scheelt een hele hoop en vooral als je alleen je puntjes geknipt wil hebben. Voor een geheel nieuwe coupe moet je natuurlijk even nadenken. Maar in onze ervaring kunnen de kappers in opleiding al goed knippen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.