Skip to main content

Recepten voor beginnende koks

Of je nu een nieuwe hobby zoekt, of genoodzaakt bent om de pannen uit de kast te halen nu je niet meer buiten de deur kunt eten, de kans is groot dat je recentelijk aan het koken geslagen bent. Koken kán heel leuk zijn, mits je het niet te moeilijk maakt voor jezelf. Daarom heb ik een paar van mijn eigen favoriete recepten voor je opgeschreven. Trakteer jezelf, je huisgenoten of je ouders op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd van ingrediënten die lang houdbaar zijn. Zo hou je je supermarktbezoekjes tot een minimum en kun je alsnog lekker eten. Smakelijk!

Pasta all'Amatriciana

Dit is mijn fávoriete pastarecept aller tijden. Het is makkelijk, snel, goedkoop en mega lekker. Mijn huisgenoten zijn altijd blij als ik het voor ze maak, en ook in quarantaine bij mijn ouders thuis valt dit heerlijke recept in de smaak. Voor 4 personen heb je nodig:

  • Pasta
  • 1 blik tomaten, hele of blokjes
  • 1 grote ui
  • 100 gram spekjes of pancetta 
  • Snufje zout, peper en suiker
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Verhit wat olijfolie in een grote pan en breng een pot met water aan de kook.

  • Snij de ui in ringen.
  • Bak de spekjes of pancetta uit samen met de ui.
  • Voeg een royale hoeveelheid zout toe aan het kokende water voordat de pasta erin gaat. Kook de pasta al dente.
  • Voeg het blik tomaten toe aan de spekjes en ui. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen voor een half uurtje.
  • Voeg wat pastawater, zout, peper en suiker toe aan de saus.
  • Meng de pasta met de saus en voilà!

Vega risotto

Dit decadente gerecht is veel makkelijker te maken dan mensen denken én het is perfect voor beginnende koks. Het is een echte traktatie om deze risotto te maken en eten. Bovendien heb je weinig verse ingrediënten nodig, namelijk (voor 4 personen):

  • 300 gram (ongeveer een klein kopje p.p.) risottorijst
  • 700 ml water
  • Eén kruiden/groentebouillonblokje
  • Eén ui
  • (Diepvries) spinazie
  • Slagroom
  • 75 gram geraspte kaas

Zo maak je ‘m:

  • Snipper de ui en breng 700 ml water aan de kook.
  • Verhit wat boter of olie in een pan en fruit de ui. Voeg daarna de rijst toe aan de pan.
  • Bak de champignons in een aparte pan.
  • Verwarm de spinazie in een aparte pan.
  • Los het bouillonblokje op in het kokende water, liefst in een maatbeker.
  • Voeg telkens een klein beetje bouillon toe aan de rijst. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer nieuw water toe.
  • Als bijna alle bouillon is opgenomen, voeg je de gebakken champignons, spinazie, kaas en een scheutje slagroom toe.
  • Roer het geheel goed door en het is klaar om te serveren!
  • Tip: met toppings kun je all out gaan. Voeg bijvoorbeeld nog een handje vol rucola, cherrytomaatjes of pijnboompitten toe.

Vind je dat koken maar niks en kan je wel wat afleiding gebruiken? Zet dan een toffe podcast op tijdens het koken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.