Skip to main content

Leuke winterse activiteiten in Nijmegen

De dagen worden steeds korter en kouder: de winter komt er aan! Ondanks de donkere dagen, zijn er nog genoeg leuke dingen te doen. Ik zet de leukste winterse activiteiten van Nijmegen voor jou op een rijtje. Zo kun je er toch nog iets leuks van maken deze winter!

De Nijmeegse winterweken

Dit jaar is de derde editie van de Nijmeegse winterweken. Van 12 december tot en met 3 januari zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen, jongeren én ouderen. Voor iedereen iets wils, dus! Er worden bijvoorbeeld bierproeverijen georganiseerd en in de Stevenskerk kun je voor €7,95 genieten van vier speciaal biertjes! De opbrengst hiervan gaat naar onderhoud aan de Stevenskerk. Goed excuus om een biertje te drinken, toch? Ook worden er leuke dansworkshops georganiseerd en verschillende optredens gedaan. En wat dacht je van een goede film kijken in de kapel? Voor de activiteiten moet je je wel eerst aanmelden, in verband met een maximaal aantal mensen die mogen komen. Alles moet natuurlijk wel op afstand kunnen!

Schaatsen in Travium

Wie aan winter denkt, denkt aan schaatsen. Ga samen met een vriend of vriendin naar het Travium! Er mogen momenteel 30 mensen tegelijkertijd schaatsen, dus het is nodig om van tevoren een tijdsblok te reserveren. Vergeet na het schaatsen niet een grote mok warme chocolademelk te drinken. Met slagroom natuurlijk!

Schaatsen op natuurijs

Het is al een tijd geleden dat we op natuurijs konden schaatsen, maar misschien hebben we dit jaar geluk! Bij de Mollukkenstraat is een vijver waar je goed op natuurijs kunt schaatsen. Net als bij de uiterwaarden bij Lent aan de Oosterhoutsedijk. Loop geen onnodige ricico's en check van tevoren of het ijs geschikt is. Erik Ekkel kan je daarbij helpen. Hij houdt bij waar het mogelijk is om op natuurijs te schaatsen in Nijmegen. 

Nijmeegse chocolademelk maken

Een warme chocolademelk kun je ergens afhalen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Dat is veel leuker en supermakkelijk. Koop een pak chocolademelk en warm een glas op in de magnetron of in een pannetje. Als het opgewarmd is, giet je er een scheutje Cookie in. Dit is een likeur die ooit uit een experiment in de Fuijk (ja, het welbekende café) is ontstaan. Het heeft een heerlijke zoeke karamelsmaak en is perfect voor in de chocolademelk. Nog een flinke toef slagroom erop en genieten maar!

Helemaal zin in de winter, maar is je studentenkamer er nog niet klaar voor? Zo kun je je kamer winters stylen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.