Skip to main content

Leestip: deze bachelors vind je alleen in Utrecht!

Nederland zit rammetje vol toffe studentensteden, maar in onze top 3 staat toch wel echt UtrechtStudentenstad! We begrijpen daarom volledig dat je hebt gekozen voor Utrecht als studentenstad, maar nu volgt jouw studiekeuze. Want zonder studie kom je niet in Utrecht terecht natuurlijk ;-) Omdat we niets liever willen dat jij een geweldige studententijd tegemoet gaat, hebben we drie toffe studies op een rij gezet voor je.

Bonus: deze studies vind je (bijna) nergens anders in Nederland! Utrecht is the place to be ;-).

Bachelor Humanistiek

Aan de Universiteit voor Humanistiek vind je de Bachelor Humanistiek. De perfecte studie als je altijd bezig bent met vraagstukken zoals discriminatie, euthanasie, coronamaatregelen en meer. Je krijgt hier vakken zoals filosofie, psychologie en sociologie. Schuilt er in jou een echte onderzoeker, dan is het interessant om je aan te melden voor de online open dag van de Bachelor Humanistiek. De eerstvolgende vindt plaats op 20 maart. Wil je hiervoor nog wat meer leren over deze bachelor? Via de website van UvH kun je een online hoorcollege volgen, ervaringen lezen van huidige studenten en helemaal handig: je kunt WhatsAppen met drie studenten als je andere vragen hebt of gewoon wilt kletsen met studenten van de studie.

Bachelor Diergeneeskunde

Honden, katten, kippen, hamsters en wandelende takken. Geen dier is jou te gek en je voelt liefde voor elk beestje dat je tegenkomt op straat. Top, want in Utrecht vind je de enige dierenartsenstudie van Nederland. Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht leert jou alles wat je moet leren over het functioneren van dieren, maar ook hoe je zieke dieren kunt oplappen. Om dierenarts te worden moet je deze bachelor volgen, met aansluitend een 3-jarige master. Dus je bent even bezig, maar dan heb je ook wat! Op 13 maart is de (online) open dag. Hier kun je alle vragen stellen die in je op komen! Houd de website in de gaten voor de details over de open dag.

Bachelor Writing for Performance

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is de kunstacademie in Utrecht, daarvan zijn er meer in Nederland. Maar de studie Writing for Performance kun je alleen hier vinden. Ben jij een schrijver in hart en nieren, maar is een bachelor journalistiek te plat voor jou? Check dan Writing for Performance. Tijdens deze bachelorstudie leer je schrijven voor tv, film, theater, radio en nieuwe media. Creatieve breinen komen hier ontzettend goed tot hun recht. Je hebt veel contact met jouw medestudenten, samen ga je namelijk aan de slag om iedere tekst die je schrijft te verbeteren. Je schrijft, schrapt en herschrijft met als resultaat een denderend stuk waar je het publiek mee omver blaast. Denk je nu: dit wil ik! Dan raden we je aan om je direct aan te melden, er zijn namelijk per collegejaar 16 plekken beschikbaar. Op moment van schrijven is er nog plek, maar hoe sneller je je aanmeldt, hoe beter natuurlijk ;-) De open dag is op 20 maart, die kun je afwachten, maar verstandiger is om je gelijk online aan te melden!

Geïnteresseerd in één van bovenstaande studies? Wat tof! Eerder schreven we een uitgebreid artikel over de Bachelor Humanistiek

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.