Skip to main content

Is een marketingcommunicatieopleiding iets voor mij?

Je wilt binnenkort aan een studie beginnen of misschien werk je al en wil je jezelf verder ontwikkelen. Er zijn dan heel veel verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen. Misschien denk je over een marketingcommunicatieopleiding. Het is dan wel belangrijk om er zeker van te zijn dat zo’n opleiding bij je past. Zo voorkom je dat je vroegtijdig met de opleiding moet stoppen. Lees hier of een marketingcommunicatieopleiding iets voor jou is.

Wat leer je bij een marketingcommunicatieopleiding?

Het begrip marketingcommunicatie is heel breed. Hierdoor vallen er heel veel verschillende dingen onder. Bij communicatie opleidingen leer je bijvoorbeeld hoe je de communicatie in goede banen leidt, hoe je communicatieadvies geeft en hoe je een communicatiestrategie opstelt. Vaardigheden die hierbij belangrijk zijn, zijn bijvoorbeeld schrijven, analyseren en conceptontwikkeling. Communicatie en marketing zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom zijn er ook een aantal marketingcommunicatieopleidingen, zoals een growth marketing training, community management en customer insights. Bij dit soort opleidingen leer je vooral om communicatie in te zetten voor commerciële doeleinden.

Past een marketingcommunicatieopleiding bij mij?

Omdat marketing- en communicatieopleidingen heel breed zijn, passen ze bij heel veel verschillende mensen. Houd er wel rekening mee dat er altijd een stukje interactie komt kijken bij marketing en communicatie. Je moet bijvoorbeeld een werkgever adviseren, presenteren of naar buiten treden voor een bedrijf. Het is daarom handig als je al over goede sociale vaardigheden beschikt of dit graag wilt leren. Natuurlijk zijn er ook banen in marketing en communicatie, waarbij dit in mindere mate nodig is. Bijvoorbeeld als je als tekstschrijver, communitymanager of webredacteur aan de slag wilt.

Daarnaast is het belangrijk dat je al goed bent in de nodige vaardigheden of er alles aan wilt doen om dit te leren. Denk bijvoorbeeld aan schrijven, analyseren, concepten ontwikkelen, creatief denken, adviseren en organiseren. Wil je echt de marketing kant op, dan is een stukje commercieel inzicht natuurlijk ook onmisbaar. Zo kun je beter denken vanuit de klant, wat er nodig is om doelen te halen en hoe een bedrijf kan groeien.

Doe onderzoek naar marketingcommunicatieopleidingen

Denk je na het lezen van bovenstaande tekst: “Dit is iets voor mij of iets waar ik heel goed in wil worden”? Dan is het wel belangrijk om goed te onderzoeken welke opleidingen er allemaal zijn en wat dan de beste voor jou is. Wil je een opleiding die heel breed is en alle aspecten behandeld? Of liever een opleiding die meer verdieping biedt over een specifiek onderdeel? En ga je voor een langdurige hbo-opleiding of zoek je juist een kortere cursus? Lees je dus goed in, voordat je je inschrijft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.