Skip to main content

Home sweet home: zo richt jij jouw appartement in

Van een leegstaand appartement een thuis maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar door goed overwogen keuzes te maken wat betreft meubels en kleuren op de muur zal je je gauw thuis gaan voelen. Wij geven je wat tips!

Urenlang tafelen

Niets is gezelliger dan urenlang tafelen met huisgenoten, vrienden of familie. Aan tafel maak je herinneringen, heb je plezier en zit je vaak ook urenlang colleges te kijken. Belangrijk dus om een goede tafel in huis te hebben waar je comfortabel aan kunt zitten. Een houten eettafel met genoeg zitplekken voor al jouw vrienden en familie is daarom wat we aanraden! Leuk om verschillende stoelen bij te zetten. Die scoor je online, maar vergeet ook zeker niet om bij de kringloopwinkel te kijken. Hier zijn genoeg leuke stoelen te vinden voor bij jouw nieuwe tafel.

Bank

Na urenlang blokken of eindeloze colleges volgen vanaf thuis, wil je niets liever dan heerlijk op de bank ploffen. Een goede bank is dus van belang! Voordat je de eerste mooie bank die je ziet koopt, moet je jezelf een aantal dingen afvragen. Wil je vooral uitgebreid liggen op de bank, of is het ook belangrijk dat mensen goed kunnen zitten op de bank. Een echte loungebank is vaak wat dieper dan een bank waar je wat comfortabeler op kunt zitten. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je een tikkeltje onhandig bent, of dat dit wel meevalt. Als je een lichte kleur bank neemt en je morst hier koffie of tomatensaus op dan is gelijk je mooie, dure bank verpest. Tot slot kun je via Marktplaats nog heel goede tweedehands banken vinden. Vaak doen mensen hun bank weg omdat ze gaan samenwonen, dan is de bank nog van goede kwaliteit en dan scoor je dus gewoon een toffe bank voor een prima prijsje.

Gezellig maken

Tot slot moet het natuurlijk wel gezellig gemaakt worden. Dit doe je door de muren te verven in een andere kleur dan wit. Ga voor een stoere aubergine kleur voor een super sfeervolle woonkamer. Liever wat frisser? Kies dan voor een pastelkleur! Onder de nieuwe bank leg je een hoogpolig kleed die je scoort in de aanbieding bij bijvoorbeeld de bouwmarkt. Voor de finishing touch bestel je online wat fotolijsten in verschillende formaten. Deze vul je met illustraties en eigen foto's om van jouw huis echt een thuis te maken.

Zou je heel graag samen willen wonen met je beste vriend(in), maar wil het vinden van een appartement nog niet zo lukken? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.