Skip to main content

Hoe overleef ik de introductie?

Als je op het punt staat om te gaan studeren in Nijmegen, heb je de keuze om deel te nemen aan de introductie. Ik raad je aan om dit te doen! En in dit artikel geef ik tips om deze week zo goed mogelijk door te komen!

Slaap lekker

Eén van de dingen die behoorlijk essentieel is bij een meerdaagse introductie, zoals Nijmegen die kent, is het vinden van een slaapplaats in of rondom de stad. Niks is immers zo vervelend als halverwege een feestje weg moeten om je trein of bus te halen. Dus zodra je weet dat je mee gaat doen met de intro, fix een slaapplek! Vraag vrienden, familie, buren of weet ik het wie! Mocht het je nou echt niet lukken iets te vinden, dan kun je het altijd nog proberen bij een van de studentenverenigingen in Nijmegen. Zij bieden vaak ook plaats aan voor aankomende studenten. Zorg ook dat je slaappullen je een goede nachtrust bieden. De intro is een drukke week met veel nieuwe indrukken. Een stevig schoonheidsslaapje maakt de week een stuk dragelijker en geeft je wellicht wat extra energie om punten te scoren voor het introklassement. Niks zo vervelend om én brak, én moe op te staan na een avondje sfeer proeven in de binnenstad.

Tour de Nijmegen

Een tweede must tijdens de intro is een goede fiets. Je gaat de stad van vroeg tot laat, van boven tot onder en van links tot rechts verkennen en je stalen ros is hierbij echt je beste vriend. Er zitten in Nijmegen meer dan voldoende fietsenwinkels verspreid die (tweedehands) fietsen verkopen. Je kunt ook voor een Swapfiets gaan, maar ik wens je alvast succes met het terugvinden van je fiets na een avondje stappen. De laatste optie die ik nog kan bedenken, is het huren van een ov-fiets: deze zijn niet al te duur en fietsen prima!

Luister naar je papa en mama

Ik hoor je denken: 'huh, ik ben die week toch juist niet bij m'n ouders?'. Nee, dat klopt, maar tijdens de intro krijg je surrogaat-ouders. Zij zijn als het ware je Google Maps wanneer je door de stad fietst (en besparen je zo een boete van €95 voor appen op de fiets), ze helpen je met al je vragen en ze zorgen ook voor een hele berg gezelligheid. De mentoren, zoals ze ook wel genoemd worden, nemen je de hele week aan de hand om je alle plekken van de stad te laten zien waar je, zodra de studententijd echt begonnen is, helemaal los kan gaan. Uhm, ik bedoel natuurlijk verantwoord en rustig kunt studeren.

Ben jezelf, er zijn al genoeg anderen

Tijdens de introductie leer je een hoop mensen van je toekomstige studie kennen. Dit is erg leuk, maar natuurlijk ook wel een beetje spannend. Iedereen wil namelijk graag een goede indruk achterlaten en nieuwe vrienden maken. Het is echter nergens voor nodig om je anders voor te doen dan je bent. Immers, er zijn zoveel mensen in de stad die week, je vindt altijd wel gelijkgestemden waar je een topweek mee kunt beleven. Ik heb zelf hele hechte vriendschappen overgehouden aantal mijn introductie. Voel je nooit verplicht om mee te doen met activiteiten en geef het duidelijk aan wanneer je iets niet leuk of prettig vindt. Het is geen ramp om een keer niet deel te nemen met het programma.

Geniet

Tot slot is de introductie vooral bedoeld om op een plezierige manier de stad te leren kennen waar je gaat studeren, dus probeer er zoveel mogelijk van te genieten! Ontdek de oudste stad van Nederland, met haar cultuur, haar uitgaansleven en natuurlijk de hogeschool of universiteit waar je de komende jaren door gaat brengen. Leer nieuwe mensen kennen, drink een paar drankjes en ga gezellig op stap! En mocht je nog tips nodig hebben voor leuke plekjes om te bezoeken, kijk vooral nog wat verder op onze site.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.