Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Nijmegen!

9 oktober, een speciale dag voor de kroketliefhebbers onder ons. Het is namelijk nationale kroketten dag! Wil jij graag weten waar je in Nijmegen de beste kroketten kan eten? Lees dan snel verder!

Dag van de kroket

Jaarlijks wordt op 9 oktober nationale krokettendag gevierd. Maar waarom eigenlijk op deze datum? Dat heeft te maken met de schrijver van het krokettenboek: Johannes van Dam. Toen hij in 2013 overleed is zijn verjaardag, 9 oktober, uitgeroepen tot de dag van de kroket.

Lekkerste kroketten in Nijmegen

DeDaale Spijs en ijs

Naast salades en rijk belegde broodjes, kun je bij DeDaale Spijs en IJs ook terecht voor speciale kroketten. Alle kroketten worden huisgemaakt en de lunchzaak is hierin heel creatief. Er is elke week een andere kroket te krijgen gemaakt op basis van groentes, curry’s of bieren en gevuld met vis, vlees of een vegetarische vulling. Bij de kroketten serveert DeDaale Spijs en IJs bijpassende broodjes en dipjes, friet en salade. Het assortiment wordt vaak vernieuwd. Zo kon je er een kipkroket gemaakt van Radler-bier bestellen. Voor vegetariërs staat er ook altijd een vega-kroket op het menu. Hierbij kun je denken aan een kroket gemaakt van oude kaas in combinatie met edammerkaas. 

Cafetaria keizer Karelplein

Iedere Nijmegenaar kent deze snackbar aan het keizer Karelplein wel. Na een avondje uitgaan belanden de meeste studenten dan ook bij deze snackbar. Naast een gewone kroket heeft deze snackbar een bijzonder assortiment aan broodjes kroket. Zo kun je er een broodje Postelein eten, bedacht door studievereniging Postelein. Dit is een broodje kroket met satésaus en uitjes. Je kunt hier ook terecht voor een broodje kroket plus kaassoufflé met satésaus en uitjes. Zo’n broodje heet broodje Thalia en is bedacht door studievereniging Thalia.

De FEBO

Minstens net zo bekend als cafetaria keizer Karelplein is de FEBO. Ook hier komen studenten na het stappen vaak langs voor een snack. Bij de FEBO is er een ruim assortiment aan krokketten. Zo kun je er niet alleen een gewone kroket uit de muur halen of een broodje kroket bestellen, maar ook een kipkroket en een satékroket eten. Zelfs voor vegetariërs is er een kroket: het vitaaltje. Wist je dat de FEBO sinds kort een drive-through heeft? Op 10 minuutjes afstand van het centrum kun je veilig in je auto een lekker kroketje bestellen.

Ben je niet zo’n fan van kroketten en eet je liever een andere snack? We zochten ook voor je uit waar je de lekkerste hamburgers in Nijmegen kan vinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.