Skip to main content

Goedkoop boodschappen doen in Nijmegen

Als arme student kan het moeilijk zijn om rond te komen van het maandelijkse budget. Natuurlijk wil je ook graag wat overhouden om leuke dingen te doen of te kopen. In deze blog geef ik je tips om geld te besparen op je dagelijkse boodschappen, om zo toch nog geld over te houden!

Markt

De beste tip om geld te besparen is: ga naar de markt. In Nijmegen kun je de markt bezoeken op zaterdagochtend en maandagochtend. Zelf kijk ik altijd het liefst op het pleintje bij het valkhofpark. Hier staan over het algemeen wat goedkopere standjes. Ze verkopen hier verschillende groente en fruit in een zak voor een euro. Dat is echt supergoedkoop! Zo heb ik een keer een zak gekocht met drie bakken druiven en een zak vol met komkommers. Op maandag is het meestal nog goedkoper. Op deze dag kun je soms wel twee zakken scoren voor een euro. Met deze zakken moet je wel uitkijken, omdat dit vaak wat minder goede kwaliteit is. Niet iedere kraam is even goedkoop. Je zult zien dat de prijzen vaak uiteen lopen tussen verschillende kraampjes. Er zijn kraampjes die goedkoper zijn dan de supermarkt, maar er zijn ook kraampjes die zelfs duurder zijn. Als je weet bij welke kraam je moet zijn, kun je voor weinig geld veel groente en fruit halen.

Duitsland

Nijmegen zit dicht bij de Duitse grens en dat heeft zo zijn voordelen, want sommige producten zijn daar veel goedkoper. Hier kun je vooral heengaan voor de alcoholische versnaperingen. Maar er zijn nog meer goedkopere artikelen te vinden. Zo kun je goedkoop frisdrank halen, maar ook verzorgingsproducten en cosmetica. Daarnaast vind je in Duitsland een vaak een breder assortiment aan leuke smaakjes bij bijvoorbeeld chocolade, winegums, toetjes, ect. 

Korting in supermarkten

Niet alleen in Duitsland kun je goedkoop boodschappen doen, maar ook in ons eigen landje vind je soms voor weinig geld goede producten. Er zijn verschillende supermarkten die producten aanbieden met veel korting, zodra het product bijna over datum is. Bij de Lidl in Nijmegen krijg je bijvoorbeeld 35% korting en zo verkoopt de Coop in Nijmegen deze producten voor zelfs 50%. De stickers zitten vooral op versproducten zoals toetjes, voorgesneden groenten of vlees.

Too good to go

Heb je de app too good to go nog niet? Dan moet je die nu heel snel downloaden! Deze app gaat niet alleen verspilling tegen, maar is ook nog eens goed voor je portemonnee. Het werkt zo: de app biedt van verschillende winkels of restaurants boxen aan. In deze boxen zit etenswaar dat eigenlijk zou worden weggegooid. Ook in Nijmegen zijn veel winkels bij deze app aangesloten. Zo kun je bij de Coop een box halen waar bijvoorbeeld groente, fruit of vlees in zit. Ook de bakker is van de partij. Daarnaast bieden veel horeca ook hun overgebleven, nog goede, lekkernijen aan. Zelfs bij de Refter, het restaurant van de Radboud, en de kantine van de HAN kun je deze boxen halen. De inhoud van de boxen is vaak drie keer zoveel waard als dat je betaald. Meestal betaal je rond de €5, dus dan heeft de box een inhoud van meer dan 15 euro.

Ben je helemaal enthousiast geworden van deze geld besparende tips, maar wil je nog meer? Lees dan ons blog over geld besparen op de vaste lasten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.