Skip to main content

Gemakkelijk autoverzekering afsluiten

Veel studenten doen bijna alles met de fiets. Meestal is dat in de binnenstad het makkelijkste én het snelste. Toch zijn er best wat studenten die een auto kopen, zodat ze in het weekend makkelijker naar hun ouders toe kunnen rijden. En grote boodschappen gaat ook net wat makkelijker met de auto in plaats van de fiets. Maar als je een auto aanschaft, zijn er wel wat dingetjes die je moet regelen. Lees hier hoe je gemakkelijk een autoverzekering afsluit.

Autoverzekering vergelijken

Eindelijk heb je je rijbewijs gehaald én een auto gekocht. Het lijkt misschien veel gedoe, maar een autoverzekering afsluiten is helemaal niet lastig! Je hebt tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Het is verstandig om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor heb je een goed overzicht van de mogelijkheden en kan je makkelijk een keuze maken. Voor het afsluiten van een autoverzekering hoef je alleen maar je kenteken en wat persoonlijke gegevens in te voeren. Uit de informatie die je krijgt, kan je een keuze maken die het beste bij je wensen past.

Afsluiten van een autoverzekering

Een WA-verzekering dekt alleen schade die jij aan een ander toebrengt. Deze kan je bijvoorbeeld afsluiten als je in een wat oudere auto rijdt. Een all risk verzekering verzekerd je meestal bij schade door brand, inbraak en vandalisme. Als je een nieuwe auto hebt, is dit een goede keuze. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel geld je er maandelijks aan wil besteden. Een all risk verzekering kost maandelijks natuurlijk meer dan een WA-verzekering. Daarom is het handig om de verzekeringen goed te vergelijken en de mogelijkheden te bekijken.

Fietsverzekering

Wist je dat je ook je fiets kan verzekeren? En dat is voor veel studenten, die alles op de fiets doen, niet eens een slecht idee. Misschien valt jouw fiets bijna uit elkaar van ellende en vind je het niet zo erg als ‘ie op een dag weg is. Maar tegenwoordig rijden ook veel mensen op elektrische fietsen en die zijn behoorlijk prijzig. Je kan je fiets al verzekeren vanaf €2,- per maand. Mocht je fiets dan een keer gestolen worden bij het station, dan verzacht het misschien de pijn als je verzekerd bent! 

Of je nou op een fiets of auto de stad door rijdt, een verzekering afsluiten is dus helemaal niet lastig. Het allerbelangrijkste is dat je veel veilige kilometers kan rijden met jouw vervoersmiddel!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.