Skip to main content

Favoriete plek van Louisa in Nijmegen: Botanische tuin

Ik ben een vrij druk en extravert persoon. Toch heb ik ook een kant die soms behoefte heeft aan rust en bezinning. Om dit te bewerkstelligen ben ik o.a. bezig met mindfulness. Is mindfulness nou niet helemaal je ding maar wil je toch tot rust komen? Vandaag mijn favoriete plekje in Nijmegen: de botanische tuin.

Botanische tuin

De Botanische tuin wordt ook wel Hortus Nijmegen genoemd. Het is een hele grote tuin waar o.a. een beekje doorheen stroomt en waar je kunt wandelen over de paden. Dit is erg belangrijk omdat er veel beschermde planten buiten de paden staan. Het is een groene, schone plek waar geen lawaai is. Dit is bijzonder want het ligt in park Brakkenstein, vlak bij de universiteit en de HAN. Kenmerkend aan de tuin is dat er verschillende nagebootste landschappen te zien zijn. Zo is er een heide, een moeras, kalkgrasland, en een vijver. Er vinden regelmatig activiteiten plaats in of rondom de Botanische tuin.

Theetuin

Bij de Botanische tuin zit de theetuin. Hier kun je zitten om wat te drinken of te eten. Het is een natuurlijke omgeving. Ze hebben een eetbare groene tafel (ja, echt!) en een parasol mocht er veel zon en/of regen zijn. Ook hier vinden regelmatig activiteiten plaats. Zowel de Botanische als de theetuin draaien gedeeltelijk op vrijwilligers. De Botanische tuin is ook onderdeel van de Radboud Universiteit en hierdoor ook gedeeltelijk door de RU gefinancieerd. 

Waarom mijn favoriete plek

Het is vooral een plek waar ik mijn rust en bezinning kan vinden. Even weg van alle drukte en stress (die ik vaak zelf op zoek) en tot jezelf komen. Ook in beweging zijn is goed om even al je stress los te laten dus je kunt ook gewoon lekker wandelen door de botanische tuin. Ik ga hier het liefst alleen heen, maar ben er ook wel eens met groepen geweest. Ik doe hier creatieve ideeën op door in het park ergens te gaan zitten en om me heen te kijken. Hier haal ik veel inspiratie uit. 

Openingstijden 

De theetuin en het terras zijn elke werkdag open tussen 11:00 en 16:00 uur. Op zaterdag idem en op zondag van 11:00 tot 17:00. De Botanische tuin is vrij toegankelijk en open van zonsopgang tot zonsondergang. Dit kan met feestdagen en vakantietijden wat afwijken. Nieuwsgierig? Neem vooral eens een kijkje, het is tenslotte vlakbij de campus. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.