Skip to main content

Een geordend huis? Zo doe je dat!

Studentenkamers, het huis van jou en je vriendinnen of het appartement van jou en je partner; het kan soms zo’n zooi worden dat je niet meer weet wat je er mee aan moet. Het is niet fijn als je een paar minuten moet spenderen aan het vinden van je favoriete broek of de lucifers. Het ordenen van je huis zal je meteen een rustig gevoel geven in je hoofd. Door het feit dat het najaar is, zitten we toch thuis opgesloten door dit slechte weer - om nog maar niet te beginnen over de coronacrisis - en wordt het tijd om eindelijk eens je huis te ordenen. Wij helpen je per kamer hoe je dit het beste kan doen!

Badkamer

We starten met het ordenen van de badkamer. De badkamer moet een schone plek zijn waar je lekker tot rust kan komen onder het genot van een warme douche. Belangrijk is dus dat je badkamer zelf ook lekker schoon en opgeruimd moet zijn. Gooi lege flessen of tubes weg, haal alle haren weer even uit het doucheputje en berg onnodige zooi op. Heb je een kleine badkamer en weinig opbergruimte? Met een hoge kolomkast creëer je extra ruimte in de badkamer om je spullen in op te bergen. Een hoge kast is ook direct handig voor het besparen van ruimte. Door de hoogte in te gaan bespaar je weer ruimte op de vloer. Berg in deze kast je handdoeken op en eventuele andere producten die in de weg staat bij de wasbak of in de douche.

Slaapkamer

Dan gaan we door naar de slaapkamer. De slaapkamer is je rustplek en dat moet je ook zo houden. Wanneer je slaapkamer is opgeruimd en geordend, zorg je direct voor een leger hoofd. Probeer het maar eens! Hoogstwaarschijnlijk bestaat je slaapkamer uit kleren, beddengoed en verschillende prullaria. Kom je ruimte tekort in je kamer om spullen op te bergen? Kijk dan eens naar opbergdozen voor onder je bed. Vaak kan je wel 4 grote dozen onder je bed kwijt waar je mooi wat spullen in kan opbergen. Door ze onder je bed te plaatsen, ben je verder ook geen ruimte kwijt in je kamer. Dan wordt het tijd om je spullen te ordenen. Vooral met kleding is het handig om eerst alles op een grote stapel te leggen, te ordenen en vervolgens te selecteren. Wat houd je, wat verkoop je en wat geef je weg? Maak drie verschillende stapels voor jezelf en onthoud hierbij de volgende regel: als je er langer dan 20 seconden over na moet denken, dan moet het kledingstuk weg! Ditzelfde kan je doen met overige spullen die te veel ruimte in je kamer in beslag nemen.

Keuken

Als laatste gaan we de keuken ordenen. De keuken kan soms een troep worden zonder dat je het direct doorhebt. Sta je te kijken en kan je het zout niet eens meer vinden tussen al de kruidenpotjes? Dan wordt het tijd om alles even goed te gaan herorganiseren. Begin bij het uitruimen van alle kastjes. Zet alle inhoud bij elkaar en orden de producten. Zet pasta’s bij pasta’s, kruiden bij kruiden en snoep bij snoep. Gooi weg wat niet meer goed is en zet de rest weer terug in de kast. Zet dezelfde producten dus bij elkaar en schaf eventueel een fijn mandje aan voor al je kruiden. Doe ditzelfde met je koelkast! Zo heb je weer een fijn overzicht van alles wat je in de keuken hebt staan en hoef je niet een paar minuten te zoeken voor een potje zout.

Tips nodig voor een lekker recept? Zo maak je gezond en gevarieerd avondeten voor jou en je huisgenootjes.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.