Skip to main content

Een gedegen voorbereiding op het centrale examen

Je zult er vast niet elke dag aan denken. Je hebt natuurlijk veel meer te doen in je leven dan je continu bezig houden met school of je studie. Toch, als je er bij stilstaat, dan weet je dat dit een belangrijk jaar voor je wordt. Want dit is het jaar waarin je je gaat bewijzen tijdens de centrale examens. Zoals bij de meeste opleidingen ben je in mei, juni of augustus aan de beurt. Dan moet je bewijzen dat je de kennis en vaardigheden van je opleiding beheerst. Niet iets om zenuwachtig van je worden, of wel soms? Twijfels je er soms aan of je het wel gaat halen? Dat is niet nodig. We hebben een goede methode voor jou om je slagingskans flink te verhogen. Ben je geïnteresseerd?

Wat moet je doen om je centrale examens te halen?

Je centrale examens op je sloffen halen, dat is maar voor weinig van je leeftijdgenoten weggelegd. Zoals de meeste mensen moet je gewoon keihard werken. Daar draai je je hand niet voor om, maar je moet wel toegeven dat je vaak afgeleid wordt. Online is veel te beleven en je wil ook tijd doorbrengen met je vrienden. Je ouders vertellen je vast dat je het leren gestructureerd en gedisciplineerd moet aanpakken. Je docenten geven je dezelfde boodschap. Daar zit natuurlijk wel een grond van waarheid in. Als je in staat bent om je lesstof bij te houden en regelmatig te herkauwen, vergroot je de kans dat alles wat je geleerd hebt, ook in je hoofd blijft zitten. Geheimpje, wij vertellen je niets nieuws. Maar we geven je wél een makkelijk hulpmiddel om je kans bij de centrale examens te vergroten.

Oefenen en trainen, je ontkomt er niet aan

Misschien presteer je het beste als je onder druk staat, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelfvertrouwen je wel eens in de steek laat. Onze methode is handig voor beide situaties. Tegen de tijd dat de centrale examens voor de deur staan, zul je uren moeten blokken. Net zoals het Nederlands Elftal dagen moet trainen voor een toernooi waar ze kans willen maken op de finale. Hoe gaat dit? Door te oefenen en te trainen en na te gaan waar de zwakke punten nog liggen. Dat kun jij ook, met de examenbundel. Trainen en oefenen met de examenbundel geeft je zelfvertrouwen, brengt je zwakkere punten aan het licht en verhoogt je slagingskans. Hoe dan?

Jezelf continu testen met de examenbundel

Het maakt niet uit welke opleiding je doet of met welk vak je moeite hebt. In de examenbundel staan de centrale examens van de afgelopen jaren. Zo wen je aan de manier van vragen stellen en test je jezelf. Leg die examens maar eens een voor een af en bekijk je score. Je ziet op welke onderwerpen je kennis nog een boost kan gebruiken. Daar ga je aan werken, voordat je het volgende examen uit je examenbundel aflegt. Zie je verbetering? Dan ben je op de goede weg. Je gaat het merken, dat je zelfvertrouwen groeit. Als de centrale examens eenmaal starten, ben je goed voorbereid en ga je beslist slagen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.