Skip to main content

Een fijne studentenkamer in 4 stappen!

Studentenkamers komen in allerlei verschillende soorten en maten. De ene studentenkamer is een paleis om in te slapen, terwijl de ander een puur rommelhok is. Hoe je ook besluit je studentenkamer in te richten, comfy moet het zeker zijn. Zo creëer jij een fijne studentenkamer in vier stappen!

Goede nachtrust

In elke studentenkamer moet je kunnen genieten van een fijne en goede nachtrust. Een fijn bed is dan ook echt alles als je het aan mij vraagt. Een goede nachtrust is niet alleen heel lekker, maar ook goed voor je concentratie door de dag heen. De trend op het gebied van bedden op dit moment: een boxspring. Een boxspring biedt fijn comfort en geeft een luxe uitstraling aan je studentenkamer. Tip: een boxspring online kopen is fijn als je zelf geen vervoer hebt! 

Ruimte creëren

Ruimte in een studentenkamer is niet altijd vanzelfsprekend. In de ene studentenkamer past een uitgebreide IKEA set, terwijl de ander net een bed kwijt kan. Hoe dan ook, ruimte creëren kan altijd. Mijn tip: ga de hoogte in. Door de hoogte in te gaan bespaar je ruimte op de vloer en heb je meer loopruimte. Ga bijvoorbeeld voor een hoge kast of hoogslaper waar je je bureau onder kwijt kan. Kies hanglampen in plaats van staande lampen. Bevestig plankjes aan de muur en zet hierop leuke accessoires. Op deze manier bespaar je een hoop ruimte in je kamer!

Fijne kleuren

Het kleurgebruik in je studentenkamer is heel belangrijk voor de sfeer die het uitstraalt. Als je graag gaat voor een fijn en warm kleurenpalet dan kan je gebruik maken van de volgende kleuren: bordeauxrood, donkergroen, bruin of donkergeel. Deze kleuren geven een warme en knusse sfeer aan je kamer. Ga je liever voor een koel kleurenpalet? Dan zijn de kleuren grijs, oudroze, beige en lichtgroen misschien wat meer voor jou. Voer deze kleuren door in jouw accessoires en je zult zien dat je heel blij wordt van jouw eigen studentenkamer. Toch leuk thuiskomen iedere keer en het is een keer wat anders dan basic wit!

Groen moet je doen

Mijn ultieme tip voor een fijne studentenkamer: koop wat kamerplanten. Planten staan niet alleen heel leuk in je kamer, maar zijn ook nog eens heel goed voor je. Planten zorgen voor zuurstof waardoor de luchtkwaliteit in je kamer beter wordt. Hierdoor slaap je beter en creëer je meer rust. Hoe fijn! Heb je moeite met planten in leven houden? Deze planten kan zelfs jij niet dood laten gaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.