Skip to main content

DOEN: originele dingen om te doen tijdens deze kerst

Dat Kerstmis dit jaar anders gaat zijn dan normaal is een feit. Dat hoeft niet negatief te zijn; het kan ook deuren openen om juist iets heel anders te doen dan dat je elk jaar al doet! Er zijn hier en daar wat aanpassingen nodig, maar we garanderen je dat ook dit jaar Kerst één van je favoriete feestdagen van het jaar wordt. Check deze vijf ideeën maar!

1. Doe Secret Santa met vrienden en/of familie

Secret Santa wordt veel gebruikt op (wereldwijde) fora; het lijkt eigenlijk op lootjes trekken. Het enige verschil is dat je de persoon die je trekt niet persoonlijk kent en dat je je cadeau's via de post verzendt. Met een beetje creativiteit kun je dit ook met je vrienden en/of familie regelen! Trek allemaal een lootje, bepaal een budget en koop allemaal leuke cadeautjes voor je lootje. Vervolgens doe je deze op de post. Wil je het nòg feestelijker maken? Spreek dan online af zodat iedereen tegelijkertijd zijn of haar pakket kan openen!

Dit zijn de beste apps om te videobellen!

2. Houd een winterbarbecue

Dat barbecueën alleen in de zomer kan is inmiddels achterhaald, want waarom zou je niet in de winter kunnen barbecueën? Met een beperkt groepje in de tuin de barbecue aansteken is veel beter dan dat je binnen op een hoopje staat. Ventileren die handel! Haal sjaals, dikke jassen en mutsen maar van zolder: winterbarbecueën is het nieuwe gourmetten!

3. Stuur een kaartje naar eenzame ouderen

Rond de kerstdagen organiseert het Ouderenfonds vaak een actie om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen. Veel mensen zijn dit jaar eenzaam, maar mensen die in een risicogroep vallen zijn nog eenzamer. Een kaartje sturen kan veel mensen heel erg opbeuren, dus waarom zou je het dan niet doen? :-)

4. Doe een kerstdecoratieruil met vrienden of familie

Dit jaar gaat een bezoekje naar de kerstmarkt niet door. Kerstdecoratie kopen op een leuk marktje zit er dit jaar helaas niet meer in. Trommel je vrienden en/of familie op om een kerstdecoratieruil aan te gaan! Zet voor de deur een tafeltje neer met de decoratie die jij wil ruilen en laat je beste vriend(in), je oom, je moeder of je zus langskomen om wat leuke spullen uit te zoeken. En natuurlijk andersom ook!

5. Breng een maaltijd langs bij dierbaren in je omgeving

Een kerstdiner is geen kerstdiner als je niet verschillende gangen hebt. Dat hoeft ook nu niet op te houden! Organiseer samen met vrienden of familie die dichtbij wonen een kerstdiner op afstand. Iemand kookt het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en de ander zorgt voor het toetje. Lever je gerecht 's middags af met de instructies of breng het warm langs tijdens de avond zelf. Zo kun je je toch nog laten verrassen met verschillende gerechten!

Heb jij hier inspiratie uit gehaald? Hoe vier jij dit jaar kerst?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.