Skip to main content

Doen: jouw ideale balkon inrichten!

Heb jij het geluk dat jij in het studentenhuis een balkon hebt? Maak hier dan gebruik van! Laat het geen opslag zijn voor bijvoorbeeld kratjes bier. Door jullie balkon goed in te delen, kan dit een fijne plek worden om te relaxen. In deze blog geef ik jou een aantal ideeën om jouw perfecte balkon te creëren. 

Planten

Wist jij dat planten kunnen zorgen voor een betere concentratie en een beter humeur? Ideaal als je wilt studeren op jouw balkon. Planten geven daarnaast ook een gezellige sfeer op jullie balkon. Je kunt het best kiezen voor planten in bakken. Zo kan je de planten verwisselen van plek en de mooier bloeiende planten meer in het zicht zetten. Hierdoor kan je ook per seizoen wisselen van soorten planten, zodat je balkon steeds een nieuwe look krijgt. Heb jij en jouw huisgenoten geen groene vingers? Kies dan voor cactussen of vetplanten. Deze planten hebben weinig water en verzorging nodig. Overleven deze planten het ook niet? Kies dan voor nepplanten.

Loungebank

Een loungebank is ideaal om op te relaxen. Met een loungebank hout zorg je voor een warme sfeer op jullie balkon. Kies voor een formaat loungebank die past op jouw balkon. Bepaal van tevoren of jullie de loungebank alleen willen gebruiken voor relaxen of ook voor andere activiteiten zoals eten of studeren. Op basis hiervan kunnen jullie een geschikte loungebank kiezen. Denk dan gelijk na over wat jullie nog meer kwijt zouden willen op het balkon. Een voetenbankje maakt de loungebank nog comfortabeler. Een heerlijk warm dekentje is erg handig voor de koude winteravonden.

Decoraties

Er is veel keuze in het aankleden van een balkon, zoals schilderijen en beeldjes. Plan van tevoren wat jullie belangrijk vinden en wat voor soort thema jullie gaan gebruiken. Als jullie bijvoorbeeld voor een houten sfeer kiezen, kies dan ook houten decoraties of decoraties die passen bij hout. Is jullie budget niet heel groot? Loop dan eens langs een kringloopwinkel. Wie weet vind je daar een parel voor in jouw tuin!

Tip: Laat je inspireren door plaatjes van balkons op Pinterest.

Verlichting

Nu het alweer rond vijf uur donker wordt, is het extra belangrijk om goede verlichting te hebben. Heb je nog wat ruimte over op jullie balkon? Kies dan voor leuke kaarsen of waxinelichtjes. Ben jij of zijn jouw huisgenoten onhandig? Kies dan voor nep kaarsen of een lichtsnoertje.

Nu kan jij starten met het plannen van jouw balkon metamorfose. Bespreek eerst met jouw huisgenoten wat jullie budget is. Hebben jullie niet zoveel budget? Koop dan eerst de belangrijke aankopen en kleed later het balkon aan met decoraties. Lees ook de blog Hoe houd je geld over aan het eind van de maand? om geld te sparen voor nieuwe aankopen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.