Skip to main content

Dit zijn de leukste alternatieve kerstbomen!

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken en hierbij kan een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om je kamer gezellig te maken met een leuke boom! Helaas heeft zo’n echte kerstboom veel nadelen. Het opruimen aan het eind van de maand is geen pretje en van elke keer de vloer vegen word je ook niet echt vrolijk. Gelukkig is dan hier de alternatieve kerstboom. In deze blog geef ik je tips hoe je je kamer gezellig kan maken met een kerstboom, maar zonder de troep die het met zich meebrengt.

Een poster

Als je niet zoveel plek hebt op je kamer, maar wel een plekje vrij op de muur, kan je er een kerstboom op plakken. Niet een echte natuurlijk, maar eentje van papier. Wil je dit jaar voor budget gaan? Dan kan je natuurlijk ook zelf zo’n kerstboomposter maken. Het is heel simpel: pak een vel papier en gebruik je creativiteit. Je kunt natuurlijk een kerstboom tekenen, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een ‘’3D’’ poster gaan door er takken of andere versiersels op te plakken.

Je eigen kamerplant als kerstboom

Heb je een grote plant in je kamer staan? Versier deze met lampjes en hang er wat decoratie in en je hebt je eigen budget kerstboom! Ook kleine plantjes zijn geschikt, maar wees er wel voorzichtig mee. Het zou zonde zijn als je kamerplantje hieraan kapot gaat. Zolang de takken het kunnen dragen is het leuk om er kerstballen in te hangen. Ga voor leuke kerstverlichting en andere versiering naar de een bouwmarkt in de buurt. Heb je geen plant of geschikte plant in je kamer? Je kan altijd nog een schattig minikerstboompje halen van om te versieren. 

Alternatieve kerstboom

Iets minder budgetproof, maar wel erg leuk zijn de alternatieve kerstbomen van hout of metaal. Een pluspunt is dat je ze volgend jaar weer kan hergebruiken. Tuincentra verkopen erg leuke bomen. Zo heb je een strakke industriële kerstboom van metaal of een houten kerstboom met schapjes. Deze bomen kun je uiteraard versieren met lampjes en kerstballen. Het leuke aan de kerstbomen met schapjes is dat je er echt accessoires op kunt zetten, zoals een schattig kersthuisje of misschien een leuk schaaltje met kerstkransjes.

DIY kerstboom 

Op internet zijn genoeg leuke en creatieve ideeën om zelf een kerstboom te maken. Zo kun je een dennenappel omtoveren in een kerstboom Of wat dacht je van een koffieboom van koffiefilters?  Als je creatief genoeg bent valt er overal wel een leuke kerstboom van te maken en het scheelt ook nog eens een hoop geld en afval!

Vind je al die neppe bomen maar niets en is het voor jou pas écht kerst als je een echte boom in huis hebt? Door het hele land kun je terecht bij tuincentra, bouwmarkten en zelfs bij IKEA voor echte kerstbomen. Nu nog cadeautjes onder je boom! Bij deze webshops koop je de leukste kerstcadeaus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.