Skip to main content

Dit zijn de best betaalde bijbanen voor studenten!

Als student is het soms moeilijk om rond te komen. Zeker als je geen of een slecht betaald bijbaantje hebt! Ga daarom op zoek naar een beter betaalde bijbaan. Dan kun je makkelijker je studie betalen en houd je meer geld over voor leuke dingen. Wij zochten uit wat de best betaalde bijbanen voor studenten zijn!

1. Word eigen baas!

De best betaald bijbaan? Dan moet je iets voor jezelf beginnen! Je kunt als eigen baas zelf je uurtarief bepalen, maar doe wel onderzoek naar wat je concurrenten rekenen. Als je iets voor jezelf begint, kun je ook alle kanten op. Van een speciale schoonmaakservice voor studentenhuizen tot computerles voor ouderen. Je kunt ook een product of dienst aanbieden die bij je studie past. Dan doe je meteen ene hoop ervaring op die je na het afstuderen goed kunt gebruiken. Er is wel een nadeel aan voor jezelf beginnen en dat is dat je alles van a tot z moet regelen. Denk aan de administratie, belastingaangifte en klachten. 

2. Bijbaan in de logistiek

In de logistiek zijn eigenlijk altijd wel bijbanen te vinden en je wordt vaak goed betaald. Het bruto-uurloon voor iemand van 21 jaar ligt meestal iets boven de €11 en daar krijg je soms dan nog toeslag op als je onregelmatig werkt. In de logistiek kun je verschillende taken hebben, zoals het inpakken of verzenden van producten. Check bijvoorbeeld deze magazijnmedewerker Nijmegen vacature. Het is fysiek wel zwaar werk, maar je bent de hele dag lekker bezig en verdient lekker bij!

3. Werken in de (thuis)zorg

In de zorgsector is er eigenlijk altijd een tekort aan mensen. Een mooie kans om als student wat bij te verdienen, dus. Er zijn verschillende taken die je in de zorg mag doen zonder diploma. Denk aan het rondbrengen van maaltijden tot het schoonmaken bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Het werk in de zorg gaat 24 uur per dag door. Hierdoor kun je in de zorg vaak onregelmatig werken en zelf aangeven wanneer je wil werken. Dit is dus ideaal om te combineren met je studie en door de onregelmatige uren krijg je vaan een toeslag op je uurloon. Dan tikt het ook nog lekker aan. Het uurloon in de zorg ligt meestal tussen de €10 en €15 en daar komt soms dan nog een toeslag bovenop.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.