Skip to main content

Dit wil je: op kamers in Nijmegen!

Twijfel jij nog of jij op kamers wil als je gaat studeren? Natuurlijk, ik begrijp dat je overal zogezegde beren op de weg ziet. Het is duur, ingewikkeld, je gaat toch niks vinden… Maar heb je al wel bedacht hoe mega leuk het is om op kamers te gaan? Als je deze blog hebt gelezen, wil je for sure op kamers.

Eigen vrijheid

De vrijheid van op kamers gaan is echt heerlijk. Van midden in de nacht douchen of een tosti bakken, tot ’s ochtends pas thuis komen van dat goede feestje. Je kunt helemaal in je eigen ritme leven en hoeft geen rekening meer te houden met die avondmaaltijd (die je niet eens lekker vindt) die om half zes stipt klaar staat. Je kunt zelf kiezen wat je kookt en wanneer. Of je kookt een keer lekker niet en bestelt een pizza. Als je op kamers gaat kun je gewoon doen en laten wat je zelf wil, en die vrijheid is het echt waard.

Jezelf ontwikkelen op kamers

Wanneer je op kamers gaat, krijg je ook de kans om jezelf op hele nieuwe vlakken te ontwikkelen. Je kleding zelf wassen, zelf koken en schoonmaken. Toen ik nog thuis woonde, kon ik het aantal wassen dat ik zelf deed op één hand tellen. Inmiddels vraagt mijn broertje mij om advies als hij een vlek in zijn shirt heeft. Maar ook mentaal kun je jezelf ontwikkelen als je op kamers gaat. Op jezelf wonen geeft je de kans eens afstand te nemen en na te denken over wat je zelf vindt of wilt in het leven.

Met vijf minuten op de uni

Het heeft ook hele praktische voordelen om op kamers te gaan. Je woont super dicht bij de universiteit, waardoor je langer in je bed kunt blijven liggen. Niet meer ’s ochtends verkleumen op het treinstation, maar rustig met je koffie naar de universiteit wandelen. Ben je wat vergeten? Geen probleem, je gaat zo heen en weer. Bovendien ben je dan ook zo in de bibliotheek, waar je fijn kunt studeren.

Alles op fiets- of loopafstand

Hoe praktisch is dít. Je bent, zoals ik net al schreef, zo bij de universiteit. Maar heb je een borrel of een feestje in het centrum? Ook dat is geen probleem, want jij fietst er gewoon lekker heen. Je hoeft geen rekening meer te houden met trein tijden en je hoeft nooit meer op tijd naar huis. Even lunchen met een studiegenoot in de stad? Je bent er zo! Lees hier wat fijne tips voor goede koffie in Nijmegen. Je hebt ineens veel vrienden dichtbij wonen en je hoeft geen feestje meer over te slaan.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.