Skip to main content

Dit product maakt je studentenleven makkelijker!

Als je gaat studeren, merk je snel dat een aantal dingen onmisbaar zijn voor je. Zo gaat aantekeningen maken moeilijk zonder laptop of pen en papier. Maar er zijn ook andere voorwerpen die je leven een stuk makkelijker maken.

Natuurlijk kunnen veel van ons niet meer zonder telefoon en computer of laptop. Voor velen zijn deze apparaten niet meer weg te denken uit de collegezaal. Wat moet je anders doen wanneer je weer eens een saai gastcollege hebt? Opletten? Nee, dan liever toch nog een paar rondjes Candy Crush spelen, je favo-Netflix serie bingen of gewoon lekker online shoppen.

Maakt je leven makkelijker

Het zou te makkelijk zijn om die apparaten aan te wijzen als ultieme tip voor je studentenleven. Dus dwong ik mezelf om dieper na te gaan denken over wat ik noodzakelijk achtte. De meeste huishoudelijke apparaten kwamen wel voorbij op mijn lijstje. Zo is een wasmachine chill, want dan hoef je niet meer met de was te slepen. Maar aan de andere kant is het stiekem ook wel lekker om alles bij Hotel Mama te droppen. Hetzelfde met een (combi-)magnetron: maakt je leven een stuk makkelijker. Maar je overleeft ook zeker zonder. Sterker nog; je eet waarschijnlijk zelfs wat gezonder als je niet alleen maar kant-en-klare lasagne in de magnetron gooit.

Luxe apparaten

Nou ben ik zelf best wel een kook-gek, dus ik heb diverse apparaten in mijn kast staan die mijn leven in dat opzicht makkelijker maken. Een air-fryer, een slow-cooker, (staaf)mixers, een contactgrill: en zo kan ik nog even doorgaan. Allemaal hartstikke fijne apparaten, waar ik regelmatig met veel plezier mee aan de slag ben. Maar ik zou zonder dat alles kunnen en nog steeds een prima leven hebben. Hetzelfde denk ik over mijn smartwatch, koffiezetapparaat en de waterkoker. Stuk voor stuk leuke hebbedingen, maar ik zou prima zonder kunnen.

Dagelijks gebruik

Er is eigenlijk maar één apparaat dat ik daadwerkelijk dagelijks gebruik, buiten mijn mobiel en laptop om: de Chromecast. En als je het mij vraagt, was het kleine apparaatje elke cent waard. Dat zit namelijk zo: een Chromecast geeft je heel veel opties. Je kunt Netflix, Disney+, Youtube en Spotify streamen naar je televisie. Maar je kunt ook je colleges op groot scherm terug kijken. Verbind gewoon je laptop met de Chromecast, en je kunt lekker vanuit je luie stoel nog een keer alles herhalen. Enige vereiste is dat je een televisie en Wi-Fi hebt, maar wie heeft dat tegenwoordig nou niet?

Daarom heb ik ervoor gekozen om de Chromecast als absolute must-have te bombarderen. Het biedt een hoop mogelijkheden: zowel om te studeren als om te ontspannen. En het is geen aanschaf waarvoor je bij Duo om extra centen hoeft te vragen: zo’n apparaat kost nog geen €40. Dus prima te vragen als cadeautje voor je verjaardag, feestdag, of als beloning voor dat ene moeilijke tentamen dat je eindelijk gehaald hebt.

Ben je net op jezelf gaan wonen en heb je heel veel aan mijn bovenstaande tips? Mooi! Misschien vind je deze blog dan ook wel interessant: Welkom in Nijmegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.