Skip to main content

Deze schoonmaakhacks maken jouw studentenleven makkelijker

De meeste mensen hebben een hekel aan schoonmaken, dus schoonmaakhacks die het makkelijker maken zijn áltijd welkom. Check onderstaande schoonmaaktips om jouw studentenleven makkelijker te maken!

1. Afstoffen met een kwast

Het afstoffen van fotolijstjes, dienbladen met sieraden of andere frutsels, je plantenverzameling en kaarsen: een hel met een grote schoonmaak duster. Toch wil je die plekken wel eens in de zoveel tijd stofvrij maken. Hoe je dit oplost? Koop een kwast, dan kun je er veel beter bij zonder van alles om te gooien!

2. Douchekop ontkalken met plastic zak

Douchen: heerlijk. Douchen met verstopte gaatjes: niet zo heerlijk. Hoe ontkalk je die gaatjes? Vul een plastic zak met azijn en water en knoop het om je douchekop. Laat dit zo ongeveer 30 minuten hangen. Laat de douchekop daarna doorlopen met water. Lukt het niet direct? Herhaal deze tip nogmaals!

3. Het laatste beetje vuil opvegen met stoffer en blik

Lukt het jou ook nooit om het laatste beetje vuil op te vegen met je stoffer en blik? Heel herkenbaar! Er blijft altijd een irritante vuilstreep liggen. Hoe je dit oplost is heel simpel: Maak de rand van je blik nat en veeg het vuil op de natte streep. Het vuil zal vervolgens aan je blik blijven plakken! 

4. Duurzame keuze: een herbruikbare spons

We blijven maar sponzen kopen, omdat ze bijvoorbeeld verslijten of vies worden. Maar dat is eigenlijk niet heel milieuvriendelijk met al het afval wat het oplevert. Er zijn heel wat winkels die herbruikbare sponzen verkopen. Je hoeft ze alleen maar in de was te doen en ze zijn weer zo goed als nieuw!

5. Let op gevaarlijke stoffen

Oké, dit is niet echt een schoonmaakhack. Maar wel een puntje waar je echt op moet letten als je op jezelf woont! Wat veel mensen niet weten, is dat er in huis gevaarlijke (onbekende) stoffen kunnen ontstaan. Zegt bijvoorbeeld zwavelwaterstof je iets? Bij een lange blootstelling kan dit gas levensbedreigend zijn. Zwavelwaterstof vind je in gesloten ruimtes die niet zo goed geventileerd worden. Aangezien het gas zwaarder is dan lucht, is het ook moeilijker om de stof uit die ruimte te krijgen. Je herkent zwavelwaterstof in huis onder andere aan een rotte eieren-geur, maar dat is alleen bij een lage concentratie. Bij een hogere concentratie legt het gas je reukorgaan plat waardoor je juist niks ruikt. Terwijl het in hogere concentraties nóg gevaarlijker is! Zo kun je er vermoeid van raken, lichtschuw worden, schade aan je ogen krijgen en irritaties tijdens het ademhalen ervaren. Opletten, dus!

Kan jij wel wat extra schoonmaak tips gebruiken? Lees dan ook onze blog schoonmaaktips voor een vieze studentenkeuken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.