Skip to main content

De voordelen van trouwen op jonge leeftijd

Ben je nog jong, maar inmiddels wel al een lange tijd samen met je partner? Dan kan trouwen op een jonge leeftijd iets zijn waar je over na kunt denken als jij en je partner allebei graag willen trouwen. Het heeft namelijk diverse voordelen om elkaar het jawoord te geven op een jonge leeftijd. De voordelen van jong trouwen? Wij zetten er hieronder een aantal op een rij.

Alles is goed vastgelegd

Een van de voordelen van trouwen op een jonge leeftijd is dat je hiermee alles gelijk goed vast kunt leggen. Niet alleen op het gebied van nalatenschap, maar ook voor als jullie kinderen krijgen of een huis kopen samen. Als je getrouwd bent is dit allemaal makkelijker en hoef je nergens meer achteraan omdat alles al goed geregeld is.

Sterker worden als koppel

Een voordeel van jong trouwen is dat dit ervoor kan zorgen dat jullie nog sterker worden als koppel. De liefde is er waarschijnlijk in overvloed, maar getrouwde stellen zeggen vaker dat er nóg meer liefde groeit na het geven van het jawoord. Fijn om naar uit te kijken, toch?!

Je leeft in het nu

Als je al een lange tijd samen bent met je partner en allebei al klaar bent voor de volgende stap, hoef je natuurlijk niet te wachten. Je leeft tenslotte in het nu en als het iets is wat jullie allebei graag willen, moeten jullie er gewoon voor gaan!

Mogelijk meer geld en tijd

Wat ook een voordeel kan zijn aan trouwen op een jonge leeftijd, is dat het mogelijk is dat jullie wanneer jullie jong zijn meer geld en tijd hebben. Dit is natuurlijk verschillend per stel, maar het kan zeker zo zijn. Wanneer je bijvoorbeeld nog geen kinderen of koophuis hebt, heb je nog maar weinig financiële verplichtingen. Misschien hebben jullie al best wat geld gespaard en willen jullie dit graag gebruiken om een mooie bruiloft te realiseren. 

Bruiloft organiseren

Het is ook mogelijk dat je op jonge leeftijd meer tijd hebt dan later. Kinderen vragen een hoop tijd van jullie als ouders. Als jullie dus nog geen kinderen hebben, hebben jullie meer tijd over. Een bruiloft organiseren neemt veel tijd in beslag, dus dit is dan een fijne bijkomstigheid. Bij het organiseren van een bruiloft moet je bijvoorbeeld denken aan het regelen van een trouwlocatie in Nijmegen zelf of ergens anders, de catering, de trouwoutfit, de trouwringen, de bruidstaart en ga zo maar door.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft trouwen op een jonge leeftijd dus meerdere voordelen. Als jij en je partner hier allebei voor de volle 100% achterstaan, is het dus zeker iets wat jullie kunnen doen. Of jullie nu kiezen voor een budget bruiloft of willen uitpakken met een grootse bruiloft: dat is aan jullie. Mochten jij en je partner een grote bruiloft willen organiseren en een trouwlocatie zoeken, dan is trouwen in een kasteel een aanrader. Maar hoe jullie de dag ook organiseren, het wordt vast een dag vol met liefde om nooit meer te vergeten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.