Skip to main content

De leukste voordelen aan wonen in Nijmegen!

Naast die leuke studie die je hebt gekozen om in Nijmegen te gaan studeren, kent de stad nog vele andere voordelen die het tot een geweldige woonplaats maken. Hier lees je meer over de verschillende eigenschappen van de stad en wat er te beleven valt.

Het Nijmeegse karakter

Mensen zeggen weleens dat Nijmegen een “dorpse” stad is. Nu ik inmiddels zelf al een jaar op kamers in Nijmegen woon, kan ik dit zeker beamen. Ondanks dat het een van de grotere steden van Nederland is qua inwoners, doet de sfeer denken aan een groot dorp. Daarnaast is het een hele jonge stad qua inwoners, met name vanwege het hoge percentage student-inwoners, maar op het gebied van architectuur zijn er nog veel oude Romeinse kenmerken te bewonderen. Vandaar dat de slogan van de stad ook luidt “Old city, young vibe”.

Nijmegen is een echte studentenstad

Op het moment is het haast niet voor te stellen, maar normaal gesproken barst de Nijmeegse binnenstad van het leven. De studenten en studentenverenigingen veroveren een prominente plek in het Nijmeegse straatbeeld. Aan uitgaansgelegenheden en goede restaurants geen gebrek; er is voor ieder wat wils. Wil je in deze tijd toch proeven wat culinair Nijmegen te bieden heeft? Lees dan eens deze blog over restaurants die bezorgen tijdens de coronamaatregelen. Maar in een studentenstad moet natuurlijk ook gestudeerd worden! Hier lees je meer over de beste studeerplekken in Nijmegen tijdens de coronacrisis.

Walk of the Town Nijmegen

Toe aan een frisse neus na al dat binnen zitten van de afgelopen maanden? Als je in Nijmegen woont, zou je er eens op uit kunnen gaan en de “Walk of the Town Nijmegen” wandelen. Dit is een looproute van ongeveer 7 km lang, die je langs alle highlights van de mooie stad leidt. Denk hierbij aan culturele hotspots en historische bouwwerken. De route is te herkennen aan de groene lijn op de stoepen van de binnenstad. Je kunt op ieder punt beginnen om de lijn te volgen, maar je kunt ook de volledige route bekijken. Houd je heel erg van wandelingen? Naast de Walk of the Town kent Nijmegen nog vele andere wandelplekjes, een uitgebreide lijst hiervan vind je op de website van VOX.

Wonen in Nijmegen

Misschien woon je al in Nijmegen, dan hoop ik dat ik je wat tips heb gegeven om ondanks corona toch optimaal van je studentenstad te genieten. Of ben je iemand die niet kan wachten om op kamers te gaan in Nijmegen? Lees dan vooral deze blog over wonen in Nijmegen met tips over kamers vinden, en wie weet ben ook jij binnenkort helemaal weg van de stad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.