Skip to main content

De lekkerste pannenkoeken in Nijmegen

Pannenkoeken: de een houdt ervan, de ander vindt het maar niks. Als ontbijt of avondeten, warm of koud, pannenkoeken zijn ontzettend veelzijdig. Hoog tijd om de Nijmeegse pannenkoekenrestaurants in het zonnetje te zetten.

’T Hoogstraatje

Pannenkoekenrestaurant ’T Hoogstraatje is een waar begrip in Nijmegen. Gelegen aan de Hoogstraat, vind je een pannenkoekenrestaurant die voor ieder wat wils heeft. Je kunt er gezellig zitten en in de zomer is er ook nog een fijn, zonnig terras. Het pannenkoekenaanbod is heel gevarieerd: of je nou van zoet of hartig houdt, er staat altijd wel iets op de kaart dat het water in je mond doet lopen.

Pannenkoekenboot

Een ander begrip in Nijmegen is de Pannenkoekenboot. Een bezoekje aan dit bijzondere restaurant is een goed idee, zeker als je familie of vrienden over de vloer hebt. De pannenkoekenboot biedt namelijk niet één, maar twee services tegelijkertijd. Enerzijds krijg je een boottocht over een deel van de Waal, waarbij je Nijmegen eens vanaf een andere kant kunt bewonderen. Anderzijds is het een heuse all-you-can-eat ervaring. Ja, je leest het goed: bootjes varen en onbeperkt pannenkoeken eten. Dat is een klassieke win-win! Het enige wat een beetje jammer is, is dat het aanbod van de pannenkoeken niet heel gevarieerd is. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken. En nog een kleine pro-tip: vaak heeft het restaurant goede aanbiedingen om nog goedkoper te eten!

Eatery the Pancake

Als laatste, maar zeker niet als minste, is er nog Eatery the Pancake. De hele dag door kun je er terecht voor pannenkoeken: van ontbijt tot lunch tot avondeten. Het restaurant is vrolijk en kleurrijk ingericht, en dat weerspiegeld ook op de borden. De stacks van pannenkoeken zijn zeer Instagram-waardig: bijna te mooi om op te eten. Maar als de geur van de versgebakken pannenkoekjes je neus bereikt, vergt het wat zelfbeheersing om eerst die post voor de Gram te maken; en daarna pas aan te vallen.

En verder..

Deze restaurants liggen daadwerkelijk in het centrum van Nijmegen. Maar in de omgeving zijn er nog een hele hoop meer. Zo is een wandeling door het bos ideaal te combineren met een bezoek aan Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. Of wat te denken van De Heksendans, in Berg en Dal, waar je na een dagje pretpark in Tivoli kan genieten van een heerlijke pannenkoek. En welk restaurant nou het beste is? Dat mogen jullie zelf gaan uitvogelen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.