Skip to main content

De lekkerste oliebollen in Nijmegen

De oliebol is één van de wintersnacks bij uitstrek. De gefrituurde deegbal, met of zonder krenten, is in vrijwel elk huishouden te vinden in de laatste maanden van het jaar. Zeker tijdens de jaarwisseling is deze onmisbaar. Alleen al de geur van oliebollen doet je het water in de mond lopen. Heerlijk! Velen maken ze zelf, maar het is eigenlijk net zo makkelijk (en lekker) om ergens een paar oliebollen te scoren! Bij het zien van een oliebollenkraam is het moeilijk om de verleiding te weerstaan, en dat is helemaal niet gek. Een oliebol geeft je een warm gevoel van binnen en dat is meer dan welkom tijdens deze koude dagen. Maar waar scoor je de lekkerste oliebollen in Nijmegen? Lees snel verder, ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Bakkers doen het beter

Eigenlijk is het best wel logisch dat bakkers onwijs goed zijn in oliebollen bakken. Ik raad daarom ook wel echt aan om hier een zak oliebollen te bemachtigen. Ga bijvoorbeeld naar Bakkerij ‘t Kraayennest of naar Patisserie Strik. Maar bijna alle bakkers in Nijmegen bieden oliebollen aan rond de jaarwisseling, dus er is genoeg keuze! Leuk en handig weetje: je kunt oliebollen ongeveer een week bewaren. Dus als je geen zin hebt om in een lange rij te wachten, dan kun je ze ook al een paar dagen voor oud & nieuw in huis halen.

Op oliebollentocht

Hoewel veel bakkerijen in Nijmegen oliebollen verkopen, is het misschien wel minstens zo leuk om op heuse oliebollentocht te gaan. Zeker nu we zo veel thuis werken en thuis studeren, is er even lekker een dagje op uit een goed idee! Stippel een leuke route uit, te fiets of te voet, en ga zelf ontdekken waar ze nou écht de lekkerste bollen verkopen (en laat dit ons ook vooral weten, want we zijn benieuwd naar je mening!). Bijkomend voordeel: al dat bewegen compenseert voor de verorberde oliebollen. Win-win!

Hier vind je oliebollenkramen in Nijmegen:

  • Plein 1944
  • Fenikshof
  • Hatertseweg
  • Daniëlsplein
  • St. Jacobslaan
  • Graafseweg
  • Jonagoldstraat
  • Meijkhorst winkelcentrum
  • St. Agnetenweg

Dus als je gaat kerstshoppen in Nijmegen, stop dan vooral even om ergens een heerlijke oliebol te eten. En neem uiteraard een zakje mee voor thuis!

Zelf oliebollen maken

Heb je meer zin om zelf oliebollen te bakken? Er zijn veel makkelijke recepten waarmee jij gemakkelijk heerlijke oliebollen maakt. Ook leuk om te doen met je date.

Tip: doe er een laagje Nutella over. Heerlijk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.