Skip to main content

De lekkerste koffie in Nijmegen

Soms is het leven zo zwaar dat het niet uitmaakt waar je je dagelijkse bakkie pleur vandaan haalt. Maar er zijn momenten waarop de stufi net binnen is, en je meer trek hebt in een goed kopje koffie. En die vind je hier!

We maken ons allemaal uiteraard wel eens schuldig aan het nuttigen van een kopje automaatkoffie, Senseo of oploskoffie van je favoriete supermarkt. De echte koffieleuten onder ons zullen het met pijn in hun hart drinken, maar soms heb je gewoon cafeïne nodig. Voor de mensen die toch wat meer geduld hebben om op zoek te gaan naar een goede kop koffie, hebben we hier een aantal absolute pareltjes op een rij gezet.

Doppio

Aan plein 1944 ligt Doppio, een espressobar die koffie maakt voor de hele stad. Er is ruimte om te kletsen, te werken, of gewoon even heerlijk te genieten en tot rust te komen. Met een heerlijk bakje koffie, uiteraard. Je zou er zo de hele dag kunnen blijven zitten. Wij vinden dat je dat ook best kunt doen. Enjoy!

The Fuzz

Op de website van The Fuzz is te lezen dat ze een stukje Berlijn in Nijmegen willen zijn. Met koffie, diverse snacks en de goede sfeer zetten ze al een goede stap in de richting. Gelukkig spreekt de bediening ook gewoon Nederlands en zijn ze erg vriendelijk. En de koffie die smaakt ook naar meer. Mmm...

First Things First

Opgericht in 2014 en ondertussen al een flinke reputatie opgebouwd in Nijmegen en omstreken: de koffiebar First Things First op het Honigcomplex zet de belangrijke dingen op de eerste plaats. Namelijk een schandalig lekkere kop koffie. De koffiebar is een ware ontmoetingsplek, op een van de culturele smeltkroezen van Nijmegen. Er is dus altijd voldoende levendigheid.

Fresca

Last but not least in dit lijstje is de koffiebar Fresca. Nu het lentezonnetje langzaam door kan gaan breken, zal het niet lang duren voor het zonovergoten terras van Fresca weer vol zit met mensen die een heerlijke cappuchino aan het nuttigen zijn. Ook op de koudere dagen kun je bij Fresca uitstekend terecht, in een knus, warm café waar je de koffiemolen hoort ratelen.

Koffie in Nijmegen

Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van de verschillende plekken in Nijmegen waar je koffie kunt scoren. Dus loop eens een keertje voorbij aan de Starbucks op het station, en duik de stad in, op zoek naar een nieuwe favoriete koffietent! Ben je op zoek naar een plekje waar ze goede koffie hebben én waar je goed kunt studeren? Lees dan mijn blog over de beste studieplekjes in Nijmegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.