Skip to main content

De beste studeerplekken in Nijmegen tijdens de coronacrisis

Nu het meeste onderwijs online plaatsvindt, kan ik me voorstellen dat je weleens toe bent aan een andere setting om in te studeren. In deze blog deel ik een aantal studeerplekjes in Nijmegen waar je ondanks de coronamaatregelen toch nog terecht kunt.

Universiteitsbibliotheek en studiecentra

Ondanks dat veel van je werk- en hoorcolleges waarschijnlijk online zijn, is het nog steeds mogelijk om te studeren in een van de studiecentra van de Radboud Universiteit en de HAN. Houd er wel rekening mee dat je van tevoren een plekje moet reserveren als je op de universiteit wilt studeren, dit kan steeds voor een dagdeel van 4 uur. Reserveren kan via de website van de UB. Op de HAN kun je zonder reservering terecht.

Stadsbibliotheek

De publieke bibliotheken zijn ook gewoon open. Nijmegen kent vele openbare bibliotheken op verschillende locaties, zo is er altijd wel een bij jou in de buurt. Ook hier zijn werkplekken met en zonder computer waar je kunt studeren. Het enige nadeel is dat je in het kader van de coronamaatregelen wordt verzocht om niet langer dan een uur te verblijven. Desondanks blijft het een goede optie voor als je even wat tijd nodig hebt om rustig te lezen.

Cafés

Voor een iets andere sfeer kun je natuurlijk ook altijd in een van de vele sfeervolle Nijmeegse cafeetjes terecht. Altijd koffie, thee en versnaperingen bij de hand en met een beetje geluk ook nog een stopcontact en super snel internet! Een echte aanrader is het Fika Kantoor, hier krijg je een werkplek met snelle wifi en onbeperkt koffie en thee voor €6 per 2 uur (daarna €1 per uur).

Op dit moment van schrijven is het Fika Kantoor helaas gesloten i.v.m. de coronamaatregelen, maar houd het zeker in de gaten!

Samen online

Naast een andere plek zoeken om te studeren, kun je natuurlijk ook proberen om het thuis iets leuker te maken door met studiegenoten en/of vrienden te (video)bellen. Naast dat het super handig is om samen te kunnen werken, is het ook gewoon gezellig om tussen het studeren door toch een beetje te kletsen en zo je sociale vaardigheden op te krikken na een half jaar als een kluizenaar te hebben geleefd. 

Moet je vandaag toch thuis blijven studeren? Dan is het misschien een idee om wat planten aan te schaffen. Die zorgen namelijk voor een schonere lucht én je kan je beter concentreren en dat is precies wat je nodig hebt als straks die tentamenweken van start gaan! Dus daarom planten: groen moet je doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.