Skip to main content

CBR routes in Nijmegen

Eindelijk is het zo ver: je mag afrijden! Een superspannende dag natuurlijk, want dat rijbewijs wil je wel binnen halen. Van te voren is het wel prettig om te weten, waar je eventueel langs zou moeten rijden en waar je heel goed moet oppassen. In deze blog geef ik je mogelijke routes en gevaarlijke kruispunten, want een goede voorbereiding is het halve werk!

De voorbereiding

Als je in Nijmegen woont, kun je gewoon afrijden vanaf het CBR examencentrum Nijmegen. Zorg dat je voor het afrijden een gezondheidsverklaring hebt gekocht en vergeet niet dat er eerst nog wat zaken over de banden en de auto zelf worden gevraagd. Zodra dit allemaal in orde is, kan de rit beginnen.

Het Keizer Karel plein

De meest gevreesde rotonde van heel Nederland: Het Keizer Karelplein. Als je gaat afrijden, zul je hier niet onderuit komen. Deze chaotische rotonde zorgt jaarlijks voor heel wat ongelukken, maar wees er zeker niet bang voor. Rijinstructeurs weten dit ook en zullen ervoor zorgen dat je voldoende kennis en tips mee krijgt om het plein te trotseren. Zo is het heel belangrijk dat je op fietsers let. Daarnaast is het van belang om goed in de spiegels te kijken, kijk goed over je schouder en sorteer op tijd voor. En denk eraan dat rechts voorrang heeft op deze rotonde! Over het algemeen is het zo dat deze rotonde lastig is als je hem niet kent, maar met rijlessen in Nijmegen zul je met vertrouwen hier op rijden.

Heyendaalseweg

Hier moet je vooral uitkijken voor fietsers. Vooral de studenten die naar de HAN of het Radboud gaan fietsen hier vaak langs. Studenten staan er nou niet echt bekend om dat ze altijd op tijd zijn, kijk dus goed uit voor snelle fietsers en spontaan overstekende studenten.

Haterseweg

Deze weg kent een aantal zogenoemde blackspots. Er gebeuren nog weleens regelmatig wat ongelukken. Vooral bij de Hatertsebrug bij het winkelcentrum moet je oppassen. Verderop zijn nog een aantal spannende kruispunten te vinden, maar als je hier goed oplet, zal het geen probleem zijn.

De snelweg

Tijdens het afrijden is een ritje op de snelweg natuurlijk niet te missen. In Nijmegen ga je hiervoor eerst de Waalbrug over. De Waalbrug is wel een hele drukke brug, omdat er al een lange tijd werkzaamheden bezig zijn. Hierdoor zijn er rond de spitsuren altijd wel files waardoor je niet lekker door kan rijden. Aan de andere kant kan dit ook makkelijk, maar kijk goed uit voor onverwachte situaties.

Moet je nog beginnen met lessen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan ons blog met alles wat je moet weten over je rijbewijs.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.