Skip to main content

Carnaval in Nijmegen ofwel Knotsenburg!

Tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest verandert Nijmegen voor enkele dagen in Knotsenburg. Van 22 tot 25 februari is het dit jaar carnaval en mogen de verkleedkleren ook in Nijmegen weer uit de kast.

Tijdens Carnaval is in Nijmegen – of moeten we zeggen Knotsenburg - een speciaal Prinsenkabinet aan de macht. Het kabinet bestaat uit een Prins Carnaval, die bijgestaan wordt door twee mannelijke adjudanten en twee vrouwelijke pages. Ook voor de jongeren is er een vergelijkbare Jeugdprins, eveneens bijgestaan door twee adjudanten en twee pages. Er zijn in Nijmegen traditiegetrouw enkele evenementen.

Evenementen in Nijmegen

Sleuteloverdracht

Op zaterdag vindt er een symbolische sleuteloverdracht plaats. De burgemeester van Nijmegen geeft op deze dag op het Nijmeegse stadhuis de sleutel van de stad aan Prins Carnaval. Uiteraard zijn er de rest van de dag allerlei feesten.

Optocht in Nijmegen

De Carnavalsoptocht in Nijmegen is traditiegetrouw op de zondag. De optocht trekt door de straten van het centrum. Mensen kunnen in diverse categorieën meedoen: als individu, groep, met wagens of als orkest. De optocht is altijd gezellig, als deelnemer én als toeschouwer. Het is een echte aanrader!

Knotsenburgse Kroegentocht

Op maandag staat er een heuse kroegentocht door Nijmegen op het programma. De CV St. Stevenskrupers verzorgen traditiegetrouw de tocht. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de carnavalsvereniging!

Boerenbruiloft

Tot slot is er op de vierde dag van het Carnaval altijd een boerenbruiloft. Tijdens de boerenbruiloft worden twee carnavalsvierders in de onecht aan elkaar verbonden. Wanneer het paar ‘getrouwd’ is, wordt er natuurlijk een groots feest gevierd tijdens de feestreceptie.

Carnaval in Nijmegen

Laat je deze februari dus eens verrassen door een kant van Nijmegen die maar een paar dagen per jaar te zien is. Dompel je onder in verkleedkleding en feestgedruis en leer Nijmegen eens kennen als Knotsenburg. En wie weet ben je helemaal verkocht, en ben jij degene die volgend jaar voorop gaat in de polonaise! Moet je tussendoor nog een hapje eten? Zo ga je lekker en goed koop uiteten in Nijmegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.