Skip to main content

Bijzondere bijbanen Nijmegen

Als student wil je natuurlijk een zakcentje bijverdienen. Dit kan in de horeca, supermarkt of winkel. Sommige studenten vinden deze baantjes te standaard en willen graag iets anders doen. Een bijbaan waarbij niet veel mensen denken dat je het als bijbaantje kan doen. Vandaag zet ik een aantal niet-gangbare bijbaantjes op een rij.

Max Planck instituut

Het Max Planck instituut voert onderzoeken uit op het gebied van taal. Je kunt je inschrijven via hun website van Max Panck Instituut. Als je je ingeschreven hebt ontvang je vanzelf een mailtje als je binnen het profiel van een onderzoek past. Je gaat op het aangegeven tijdstip naar het Max Planck en doet daar een of meerdere testjes. De testen zijn verschillend en voordat je je opgeeft staat er wat van je verwacht wordt en voor hoe lang. Het geld wat je hiermee verdient, staat binnen een week op je rekening. Dit is prima te doen in je tussenuurtjes! 

​Donders instituut 

Het Donders instituut is het instituut welke kijkt naar de cognitieve vaardigheden van de mens en gedrag. Max Planck en Donders werken veel samen. Ook hier kun je je inschrijven en krijg je een mailtje als je binnen een onderzoek past. Donders betaalt je uit in VVV-bonnen. Overigens kun je als RU student ook punten verdienen voor je opleiidng door hieraan deel te nemen. 

Hostess loveborrel

Love borrels gericht op bepaalde leeftijdscategorieën waarbij je de mensen ontvangt en het zo fijn mogelijk maakt. Als hostess kun je mensen een fijne avond bezorgen en jezelf een dikkere portemonnee. Singles komen naar de borrels en ontmoeten elkaar daar, zij betalen hiervoor en verwachten dus gastvrijheid. Klinkt dit als je ideale bijbaan? Een mailtje eruit doen kan nooit kwaad!

Zorghulp

Als student kun je in je vrije uren helpen als zorghulp bij mensen thuis. Steeds vaker zetten ze studenten hiervoor in. Het liefst natuurlijk studenten die studeren in het zorgveld, maar ook daarbuiten kun je met de juiste instelling zorghulp worden als bijbaan. Wil je écht wat betekenen voor een ander en iets bij verdienen? Dan is dit iets voor jou. 

Werken voor de HAN of de uni

Binnen de HAN en de universiteit zijn er verschillende mogelijkheden om wat bij te verdienen. Vraag bij je desbetreffende onderwijsinstelling wat de mogelijkheden zijn. Het kunnen zowel taken zijn als werken in een studiecentrum tot het medezeggenschap. 

Bestuursjaar

Met een bestuursjaar doe je veel ervaring op, het staat goed op je CV, het is goed voor je netwerk én je verdient er een zakcentje mee. Voor besturen bestaat er een beurs waardoor je je bestuursjaar als een bijbaantje kunt beschouwen en daarnaast dus nauwelijks tot niet meer hoeft te werken. Je kunt een bestuursjaar doen bij een studievereniging, een studentenvereniging of een belangenvereniging. Het is ontzettend leerzaam en goed voor je persoonlijke ontwikkeling. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.