Skip to main content

Beste ijssalons in Nijmegen

Het zonnetje schijnt en dan is het natuurlijk tijd voor een ijsje! In Nijmegen hebben we een aantal heerlijke ijssalons om deze zomer een ijsje te halen. Welke is jouw favoriet?

Ijsjes

IJs valt helaas niet binnen de schijf van vijf volgens het Voedingscentrum. Wat een tegenvaller weer hè! Máár af en toe een ijsje eten valt wel binnen een gezond eetpatroon.

Waterijs: Dagkeuze. Een waterijsje bevat ongeveer 40 kilocalorieën (kcal).

Sorbetijs: 1 bolletje is dagkeuze. Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 40 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze.

Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal. 2 bolletjes valt onder een weekkeuze.

Roomijs en softijs. 1 bolletje is een weekkeuze. Roomijs bevat relatief veel verzadigd vet en suiker. 1 bolletje levert ongeveer 100 kcal.

Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen. Dus kortom: af en toe een ijsje is helemaal niet zo slecht voor je, zolang het met mate is! Maar bij welke ijssalons moeten we dan zijn? Ik heb vandaag een aantal aanraders voor jullie! 

IJssalon Vincenzo 

Een bekende in Nijmegen, midden in de stad: Vincenzo. Ze zijn deze lente en zomer weer open van 12:00 tot 22:00 en op zondag van 13:00 tot 22:00. Ze maken hun ijs hier zelf en er zijn meer dan 40 smaken te verkrijgen! Meer zin in een ijstaartje? Geen probleem. Mocht je een persoonlijke ijstaart willen dan kan deze ook gemaakt worden door Vincenzo. Te vinden op de Koningstraat 35.

IJssalon Spinnato

Iets buiten het centrum op de Molenweg heb je ijssalon Spinnato. Deze ijssalon bezorgd ook ijs bij je thuis. Dit is wel voor de grotere groepen, want ze hebben een minimum bestelbedrag van 15 euro. Anders kun je hier heerlijk ijs afhalen om thuis op te smikkelen! 

Chocola Belga

Niet alleen een ijssalon maar ook een chocolaterie: Chocola Belga. Hier kun je heerlijk ijs en heerlijke bonbons kopen. Voor jezelf of voor een ander. Chocolade en ijs, wat wil een mens nog meer in zijn leven? Ze zitten zowel op de Burchtstraat als op de Bisschop Hamerstraat. 

Restaurants 

Uiteraard heb je in Nijmegen talloze restaurants waar je een ijsje (of een vet grote coupe) kunt eten tussen de bedrijven door. De meeste restaurants in het centrum hebben ook een ijskaart. Informeer ernaar voordat je op het terras gaat zitten. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.